Codul Rutier s-ar putea modifica! Riscă amenzi de 2.900 de lei dacă fac acest lucru

Poliția Română a venit cu mai multe propuneri pentru șoferii care nu respectă regulile ce circulație, în special pentru cei care circulă pe contrasens și pe banda de urgență. Așadar, cei care circulă pe contrasens ar putea fi sancționați cu amenzi uriașe, în timp ce permisul le va fi reținut pentru o durată de 120 de zile, față de 60 cât este în prezent. În prezent, pedeapsa pentru mersul pe contrasens constă într-o amendă de la 870 de lei la 1.305 lei. Dacă noile propuneri vor intra în vigoare, amenda poate ajunge la 2.900 lei.

În ceea ce privește circulația pe banda de urgență, șoferii care fac acest lucru vor avea permisul suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

De ce se poate schimba Codul Rutier

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Dăgan, a precizat că regulile pentru șoferi s-ar putea schimba din cauza accidentelor din ultima vreme.

,,Recent, Poliţia a făcut o serie de propuneri pentru modificarea Codului Rutier. Vrem să introducem în legislaţie ,,conduita agresivă”  a participanţilor la trafic care acum nu se regăseşte. Dacă ne referim la circulaţia pe contrasens, acum se sancţionează cu amendă de la 870 de lei la 1305 şi permis suspendat pentru 60 de zile. Propunerea este ca amenda să fie în clasa a IV- a cu amendă până la 2900 de lei şi permis reţinut pentru 120 de zile. Pentru circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzii acum sancţiunea este doar amendă, vrem ca permisul să fie suspendat pentru 60 de zile. Când circulăm pe autostrada viteza este mai mare şi pericolul creşte.” a precizat Drăgan.

Acesta a precizat că la Ministerul Afacerilor Interne se lucrează la îmbunătățirea cadrului legal pentru pregătirea cursanților din școlile de șoferi.

Sursă foto: Dreamstime