Oamenii din Franța își vor putea pierde locul de muncă dacă nu prezintă un permis COVID

Ministrul francez al Muncii a explicat că este vorba despre „dreptul comun din codul muncii” iar angajații nu trebuie să creadă că nu pot avea loc concedieri, potrivit informațiilor transmise de afp.com

„Salariaţii nu trebuie lăsaţi să creadă că nu pot avea loc concedieri”, în urma votului din parlament, care a respins posibilitatea concedierii persoanelor care nu respectă obligaţia de a se vaccina sau de a avea un permis sanitar. „E vorba de dreptul comun din codul muncii”, a explicat Elisabeth Borne, ministrul francez al Muncii.

Obligativitatea vaccinării pentru anumite profesii

Potrivit sursei menționate, obligativitatea vaccinării pentru anumite profesii şi extinderea folosirii permisului sanitar au fost adoptate de legislatorii francezi după o nouă zi de mobilizare în stradă a celor care se opun acestor măsuri, considerând că duc la o limitare a libertăţilor civile.

Textul adoptat prevede obligaţia de a prezenta un permis sanitar,  atestând un test negativ de COVID, vaccinarea sau recuperarea după boală, pentru a avea acces în cele mai multe locaţii publice, precum cafenele, cinematografe, trenuri sau avioane. Totodată, măsura respectivă îi privește și pe cei care lucrează în aceste locuri. Noile prevederi se aplică în Franța din luna august.

A explodat numărul cazurilor de COVID din Franța

Amintim că Franţa este țara cea mai afectată de pandemie în momentul de faţă. În ziua de 21 iulie, bilanţul raportat al noilor infectări a urcat la 18.000 în doar 24 de ore, în comparaţie cu sub 7.000 în săptămâna anterioară. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul sănătăţii, Olivier Véran. Acesta susține că această creştere cauzată de varianta Delta este neobişnuită, 150% într-o săptămână.

„Am cifrele de contaminare din ultimele 24 de ore din ţara noastră. Ieri am ajuns la 18.000 de contaminări în doar 24 de ore”, a spus ministrul adresându-se Adunării Naţionale.

Sursă foto: Pixabay