Prefectul Capitalei, Alin Stoica, vine cu vești încurajatoare pentru români. Mai exact, acesta a spus duminică dimineață la Digi24 că vor fi cerute datele cu privire la comportamentul clienților după ce magazinele au început să se închidă la ora 18:00, acolo unde incidența cazurilor este ridicată.

În contextul datelor obținute, vor fi luate măsuri, mai spune prefectul Capitalei.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Acesta a mai subliniat faptul că au existat mai multe semne ale aglomerației în cazul mai multor magazine, în special în perioada weekendului. 

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a completat el.

Ce măsuri va lua prefectul

Alin Stoica a mai menționat că în prezent restricțiile trebuie respectate, însă vor fi luate în calcul noi măsuri pentru a putea fi evitată această aglomerație.

„Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a subliniat acesta.

Prefectul Capitalei a vorbit și despre cozile de la benzinării, după ora 18:00, iar potrivit acestuia, românii surprinși au fost responsabili.

„Comportamentul acelor clienți era destul de responsabil. A fost un fenomen care s-a petrecut vineri seară”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește impunerea de noi restricții de Paști, Alin Stoica a menționat că „nu vor fi impuse noi reguli”, iar oamenii vor fi nevoiți să respecte doar regulile care se află în vigoare. „Sunt cele în vigoare. Există un platou, previzionăm că nu mai crește”, a adăugat el.

Prefectul a vorbit și despre protestele din aceste zile față de restricții.

„Nu au ajuns la mine niște revendicări punctuale sau niște propuneri alternative, am văzut că mesajul este destul de confuz. Sunt oameni care neagă că ar exista o problemă sunt și oameni care spun că măsurile afectează industria HORECA, dar cu ei au existat discuții”, a mai adăugat acesta.