Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor s-a aflat și astăzi pe teren pentru a proteja drepturile fundamentale ale consumatorilor români dar și pentru a consilia operatorii economici mai ales acum în contextul pandemiei Covid-19.

În cursul zilei de sâmbătă, la inițiativa președintelui ANPC, Claudiu Dolot, întreaga echipă din conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor s-a deplasat personal pentru a vedea exact care este situația din teren.

„Nu am putut rămâne lipsiți de reacție când am văzut imaginile apărute în spațiul public cu aglomerările foarte mari, iar împreună cu operatorii economici ne-am asigurat că se respectă toate regulile pentru un climat de siguranță la cumpărături.

Încrederea consumatorului reprezintă pentru mine prioritatea zero, iar aceste clipe grele nu putem să le depășim decât aflându-ne în teren, alături de oameni și pentru ei!”, a declarat președintele ANPC.

Acestea a punctat faptul că siguranța cumpărătorilor este pe primul loc în fiecare acțiune pe care o întreprinde Autoritatea, dând asigurări că seria întrevederilor din teren, cu operatorii economici și consumatorii va continua.

Peste 5.300 de amenzi aplicate vineri de autorități

Amintim faptul că, vineri peste 5.300 de amenzi, în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei, au fost aplicate de autorităţi în urma unor acţiuni de verificare a respectării măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Astfel, peste 4.700 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 795 de acţiuni de verificare, la nivel naţional. Au fost efectuate 52.355 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate 5.346 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.301.380 de lei”, se precizează în comunicatul transmis de IGPR.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea