Guvernul Dăncilă nu mai are viitor. Acesta este criticat la scenă deschisă chiar de la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene. Preşedintele PPE, Joseph Daul, a declarat la Sibiu, că democraţia europeană nu poate să existe fără statul de drept, independenţa justiţiei, libertate şi solidaritate.

„Democraţia europeană nu poate să existe fără statul de drept, independenţa justiţiei, libertate şi solidaritate. Suntem la Sibiu şi pentru că vrem să oferim sprijin preşedintelui Iohannis, lui Ludovic Orban şi partidului membru al PPE în susţinerea statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei şi vreau să salut aici curajul şi determinarea românilor care au coborât în stradă pentru a manifesta în aceşti ultimi ani. (…) Nu o să lăsăm acţiunile guvernului socialist şi ALDE să strice viitorul României, pentru că la baza acestei decizii stau valorile noastre europene”, a afirmat liderul Partidului Popular European, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi candidatul PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, organizată la Muzeul ASTRA din Sibiu, înainte de Summitul Popularilor Europeni.

El a subliniat că „independenţa justiţiei nu este un lux, ci este o necesitate”. „Justiţia trebuie să fie în serviciul tuturor românilor şi nu pentru privilegiaţi. Democraţia nu poate să funcţioneze fără independenţa justiţiei. Românii pot să conteze pe noi în promovarea acestor valori care ne unesc pe toţi în Europa”, a subliniat Joseph Daul, conform Agerpres. Preşedintele PPE a precizat şi că pe 26 mai românii au de luat două decizii legate de Parlamentul European şi de reforma justiţiei.