Programul de reconversie şi repoziţionare profesională creat de BNI România se numeşte GroWINGS şi se adresează tuturor celor care vor şi au nevoie să facă o schimbare în cariera lor.

O rată a şomajului de 4,2 % pentru luna august 2020

Trebuie menționat că INS a raportat o rată a şomajului de 4,2 % pentru luna august 2020. Această cifră face referire la  un număr de 286.662 de oameni, dintre care aproximativ 18.500 au studii superioare.

„GroWINGS este primul program de restart profesional derulat vreodată de o organizaţie de networking în România. Derularea şi scopul lui sunt simple. Vrem şi îi sprijinim pe toţi cei care doresc să se reorienteze profesional în această perioadă: angajaţi sau foşti angajaţi din companii şi corporaţii, care îşi caută un nou loc de muncă, angajaţi şi foşti angajaţi, care trebuie sau vor să se reorienteze profesional, şi au sau îşi doresc un viitor antreprenorial, dar şi antreprenori sau foşti antreprenori în căutarea unui loc de muncă”, a transmis Manuela Voicilă, directorul BNI România.

Care este obiectivul programului

Obiectivul programului GroWINGS este să sprijine şi să aducă un impact pozitiv în vieţile oamenilor, „dându-le şansa să devină cele mai bune versiuni ale lor în cadrul comunităţii BNI România”, crede directoarea organizaţiei.

De asemenea, programul lansat de BNI România presupune ca doritorii să participe timp de 6 luni, gratuit la toate întâlnirile unui grup de networking care se angajează să îl ajute şi să progreseze.

Comunitatea de networking BNI România este un mediu orientat către antreprenoriat şi profitabilitate, membrii acesteia generând în lunile de stare de urgenţă o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro.

În anul 2019, cei peste 270.000 membri ai organizaţiei au raportat afaceri realizate prin intermediul BNI de peste 16 miliarde de dolari. În fiecare lună de pandemie, membrii organizaţiei au continuat să facă afaceri de circa un miliard de dolari lunar.