Este vorba despre hidroxiclorochină și clorochină, iar decizia a fost luată de Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA), scrie CNN.

Decizia a fost luată după o evaluare elaborată a cercetătorilor actuale cu privire la aceste medicamente. Mai exact, FDA a hotărât că ele nu îndeplinesc „criteriile statutare” pentru autorizarea folosirii lor.

„FDA a concluzionat că, bazat pe aceste informații, nu mai este rezonabil să credem că formulațiile hidroxiclorochină și clorochină sunt eficiente în tratarea COVID-19, dar nici beneficiile acestor medicamente sunt mai mare decât riscurile potențiale și cunoscute”, se arată în comunicatul instituției.

Ce este hidroxiclorochina?

Hidroxiclorochina este medicamentul care a fost promovat intens de președintele Statelor Unite, Donald Trump ca fiind un posibil leac pentru vindecarea de noul coronavirus.

Odată cu anunțul președintelui SUA, care povestea că ia acest medicament preventiv, o persoană a decedat.

SUA nu este singura țară care ia o astfel de decizie. În urmă cu ceva timp și instituțiile medicale franceze au interzis clorochina ca tratament pentru COVID-19.