„Aș închide metroul și fiecare să se deplaseze cu trotineta sau cu mașina, individual. Metroul e locul ideal pentru transmiterea coronavirusului. Nu mai trebuie să fie o adunare mai mare de doi oameni. Dacă ajungem să avem epidemie, nu o să avem suficiente paturi la terapie intensivă”, a spus Traian Băsescu la Digi 24.

Confruntarea cu o posibilă epidemie

„După părerea mea, România are puține șanse să nu se confrunte cu o epidemie. Deocamdată sunt cazuri izolate, dar va evolua spre o epidemie. M-aș bucura să nu am dreptate!

Se vorbește de școli, păi dacă era decizia la mine închideam toate școlile și universitățile. Să stai și să aștepți până când se îmbolnăvește primul copil, atunci poți să fi convins că vor mai fi și alte cazuri.

Am văzut că s-au interzis întrunirile de peste 1000 de oameni. Eu vă zic că ar trebui să fie interzise întâlnirile în grup, pentru că acest virus se poate răspândi.

Să ferească Dumnezeu să avem câteva sute de cazuri pe zi, că o să vedeți atunci cât de nepregătit este sistemul românesc. Văd că se tot anunță, că s-a mai făcut o secție, că s-a mai pregătit alta, dar să nu-mi spuneți mie dacă spitalele din România pot ține la reanimare câteva sute de bolnavi pe zi”, a transmis Traian Băsescu la B1 TV.