Ce spune Klaus Iohannis

”Datorită măsurilor, chiar dacă mai drastice, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic. Prioritatea zero este protejarea sănătății oamenilor.”

”Traversăm o perioadă fără precedent. Autoritățile au luat din timp măsurile necesare pentru a limită efectele negative. Respectarea regulilor de igienă reprezintă principala linie de apărare împotriva virusului”.

”Limitarea a contactului social, evitarea aglomerațiilor sunt alte măsuri care contribuie foarte mult la reducerea transmiterii virusului.” a spus Iohannis.

”Carantina și autoizolarea acolo unde este nevoie sunt obligatorii. Nedeclararea informațiilor și nerespectarea măsurilor pot avea efecte grave asupra persoanelor sau chiar asupra întregii comunități.”

Sistemul medical are o presiune uriașă pe umeri

”Peste tot în lume, în cazul unei epidemii, sistemul medical este supus unei presiuni uriașe. Ajutând medicii, îi ajutăm de fapt, pe semenii noștri. Evitați propagarea de știri false sau alarmiste. Dacă auziți un zvon nu-l răspândiți mai departe. Pandemia de informații false este nocivă. Urmăriți comunicările publice, canalele oficiale de transmiterea știrilor.”

Românii nu trebuie să ia cu asalt magazinele

”Sunt știri false care circulă, cum că orașe întregi vor fi închise. Nu este adevărat. Toți suntem afectați de acest context. Multe companii au activitatea periclitată. Nu luați cu asalt magazine și farmaciile. Intr-o formă sau alta toți suntem afectați de contextul actual.”, a declarat Iohannis azi.

Deși nimeni nu poate oferi granții, sunt optimist că vom trece cu bine peste aceasta încercare grea pentru România. Separați suntem slabi dar împreună vom reuși să depășim toate obstacolele”, a încheiat șeful statului.