„Am ajuns la numărul de 1000 de persoane pentru că trebuia stabilit un număr. Am văzut ce decizii au luat alte țări. În unele zone sunt interzise activitățile la care participă mai mult de 50 de persoane. Noi am luat o măsură similară cu Elveția.

În mall, lumea vine, pleacă, și nu stă foarte multe într-un loc. Depinde lângă cine stai, unde stai, cum stai, dar oricum aceste măsuri se iau treptat. Doar dacă vor apărea mai multe cazuri cu noul coronavirus este posibil să fie luate și mai multe măsuri”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Ce a decis Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

Începând cu data de 8 martie 2020 sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată. Evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publică locale.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.