După ședința de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîţu a oferit o serie de declarații legate de reprezentanții HoReCa. Mai exact, șeful Executivului susține că este de acord cu „o transparentizare a bacşişului”, dar are „rezerve” privitor la impozitarea acestuia.

Întrebat despre o propunere lansată de reprezentanţii HoReCa privind impozitarea bacşişului cu 10%, măsură care ar aduce la buget 5 milioane de lei într-un an premierul Florin Cîțu susține că își dorește o astfel de discuție cu cei din acest sector pentru a vedea dacă sunt și ei de acord.

Totodată, el a mai menționat că știe foarte bine această măsură și a mai văzut-o și în alte țări. Premierul spune că este de acord cu transparentizarea bacșișului, însă în cazul impozitării lucrurile stau diferit.

Florin Cîțu, despre impozitarea bacșișului în domeniul HoReCa 

„Aş vrea să discut acest lucru şi cu cei care primesc bacşişul, să văd dacă ei sunt de acord. Eu ştiu această măsură, am mai văzut-o. Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacşişului, dar cu impozitarea, ştiţi foarte bine că am rezerve de fiecare dată”, a spus premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

El a explicat faptul că atunci când se introduc taxe efectele sunt atât „directe”, cât şi „indirecte”. În acest context, premierul susține că își dorește să știe care este impactul indirect în această situație, motiv pentru care caută să discute cu toți cei din domeniul HoReCa în legătură cu acest aspect.

”Când introducem taxe, efectele sunt directe şi indirecte şi, până la urmă, aş vrea să ştiu care este impactul indirect şi asta nu îmi spune nimeni deocamdată şi aş vrea să discut cu ei despre asta”, a mai explicat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.