Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat detalii importante pentru mulți români. El a spus că a fost publicată lista proiectelor admise spre finanțare în prima sesiune a programului Electric Up. Potrivit acestuia, pasul următor va fi semnarea contractului de finanțare. Virgil Popescu a explicat că acesta este transmis prin intermediul platformei informatice, iar termenul de semnare este de 5 zile lucrătoare.

„ANUNȚ IMPORTANT! A fost publicată lista proiectelor admise spre finanțare în prima sesiune a programului ELECTRIC UP!

Urmează semnarea contractului de finanțare. Contractul de finanțare este transmis prin intermediul platformei informatice, iar termenul de semnare este de 5 zile lucrătoare!

Este foarte important ca toți cei admiși să respecte termenul comunicat!

Cine poate obține 100.000 de euro

Listele pot fi consultate aici: https://energie.gov.ro/ElectricUp/„, a precizat Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

El a ținut să precizeze că, prin programul de finanțare ”Electric UP”, se oferă o sumă importantă de bani. Mai exact, se acordă finanțare în sumă maximă de 100.000 euro pentru un beneficiar.

Amintim că în luna februarie 2022, ministerul Energiei a publicat lista proiectelor acceptate spre finanțare în prima sesiune a programului ”ELECTRIC UP”, acolo unde se dau 100.000 de euro de la stat. Virgil Popescu a explicat că întreprinderile mici și mijlocii și domeniului HORECA vor primi bani prin acest demers în baza căruia instituția pe care o conduce și-a propus să ajute antreprenorii.

Anunțul făcut de ministrul Energiei

Atunci, ministrul Virgil Popescu a arătat că a fost finalizată etapa de reevaluare pentru primul ciclu de finanțare. El a susținut că IMM-urile și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

”A fost finalizată etapa de reevaluare pentru primul ciclu de finanțare, etapă necesară după ce am suplimentat bugetul prin legea 12/2022. Am încredere că în următoarele zile, după ce se vor depune contestațiile, se vor semna contractele de finanțare. Întreprinderile mici și mijlocii și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare “ELECTRIC UP“. Este un program prin care ne-am propus să susținem antreprenorii, pentru a avea consum optim de energie”, a declarat la acel moment, ministrul Energiei Virgil Popescu.