Raluca Turcan a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la tabletele și laptopurile pe care 500.000 de copii le vor primi. Aceasta este doar una dintre măsurile pe care le-a luat Guvernul Orban pentru anul școlar 2020-2021.

”Astăzi, în ședința de Guvern, am stabilit, în prima lectură, următoarele măsuri pentru anul școlar 2020 – 2021:
Decontarea pentru autoritățile locale a achiziționării de 500 000 de tablete și laptopuri, în valoare de 100 milioane euro.”, se arată pe Facebook-ul acesteia.

Ce alte măsuri s-au luat

Turcan a mai notat încă două măsuri luate de Guvernul Orban pentru anul școlar care urmează să înceapă. Potrivit mesajului, Executivul a aprobat decontarea pentru achiziționarea de materiale de protecție sanitară cât și decontarea achiziționării de containere sanitare și de suport de curs în localitățile unde nu există apă.

”Decontarea pentru autoritățile locale a achiziționării de materiale de protecție sanitară în valoare de 50 milioane euro;

Decontarea achiziționării de către autoritățile locale de containere sanitare și de suport de curs în localitățile unde nu există apă – canal sau spații suficiente, în valoare de 25 milioane euro.
Un total de 175 milioane euro!”, se mai arată pe pagina sa de Facebook.

Ce s-a mai aprobat

În finalul mesajului, Raluca Turcan a notat că Guvernul din care face parte are un OUG pentru plata zilelor libere pentru părinți dacă cursurile vor fi din nou suspendate sau dacă școlile se vor închide din nou.

Mai mult decât atât, Turcan a mai spus că există un proiect de lege pentru deblocarea posturilor vacante pentru personalul didactic și nedidactic.

”OUG pentru plata zilelor libere pentru părinți, în situația suspendării cursurilor sau a închiderii școlilor;

Proiect de lege pentru deblocarea posturilor vacante pentru personalul didactic și nedidactic, asistenți, medici școlari și comunitari și pentru stabilirea procedurii de suspendare a cursurilor de către Centrele Județene de Conducere și Coordonare a Intervenţiei, la propunerea consiliilor de administrație, în caz de pericol epidemiologic;

Reglementarea prin OUG a predării prin mijloace online.”, este mesajul Ralucăi Turcan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin