Locuitorii din Marea Britanie primesc rambursări neașteptate de taxe. Ele sunt, uneori, în valoare de până la 3.000 de lire sterline. Această sumă este echivalentul a 3.500 de euro.

Odată cu creșterea costurilor vieții, rezidenții din Marea Britanie primesc plicuri maro de la HM Revenue and Customs (HMRC). Plicurile aduc uneori vești bune. Unii contribuabili descoperă rambursări de taxe de până la 3.000 de lire sterline.

Se dau banii de taxe înapoi

Lily Russell Jones, de la The Times, a împărtășit experiența sa de a primi un cec în valoare de 1.940 de lire sterline de la HM Revenue and Customs (HMRC). Într-o scrisoare însoțitoare, i s-a comunicat că a plătit prea mult impozit pe venit.

S-a constatat că, timp de aproape un an, i s-a atribuit un cod fiscal incorect. Acest lucru a dus la un salariu net mai mic decât era corect.

„Am bănuit că plata mea era prea mică, dar am presupus că am făcut o greșeală în calcularea contribuțiilor mele fiscale și la pensie.

La fel ca mii de alți muncitori, am crezut că HMRC mi-a calculat corect datoria – nu am crezut niciodată că plătesc în exces cu 177 de lire sterline pe lună”, a scris ea.

marea britanie
SURSA FOTO: Dreamstime

Erori la plata impozitelor în Marea Britanie

Un studiu efectuat de Canada Life, pe un eșantion de 2.000 de persoane, a relevat că 31% dintre cei care și-au verificat codul fiscal au descoperit erori în acesta. În plus, aproximativ 18% au recunoscut că nu și-au verificat niciodată codul fiscal.

Aproximativ 75% dintre cei care au identificat greșeli în codul fiscal au declarat că au plătit prea mult impozit. Media a fost de 689 de lire sterline. Aproximativ 17% au constatat că au plătit mai puțin, fiind în medie datori cu 783 de lire sterline, conform Daily Express.

Rambursările de taxe de până la 3.000 de lire sterline. Pe site-ul său web, HM Revenue and Customs (HMRC) explică că, în majoritatea cazurilor, actualizează automat codul fiscal atunci când venitul se modifică. Aceste informații sunt de obicei furnizate de angajator.

Dacă HMRC deține informații inexacte despre venitul dumneavoastră, este posibil ca codul fiscal să fie incorect. Dacă aveți suspiciuni că acesta este cazul, puteți utiliza verificatorul online de impozit pe venit pentru a actualiza detaliile de angajare sau pentru a notifica HMRC cu privire la modificările venitului care ar putea influența codul fiscal.

Rambursările neașteptate de taxe de la HMRC pot constitui un impuls financiar semnificativ pentru mulți oameni. De asemenea, acestea reamintesc importanța verificării și actualizării periodice a informațiilor fiscale pentru a evita pierderile financiare inutile și pentru a maximiza drepturile la orice rambursări