Se dau aproape 500 de lei în plus la salariu! Cine sunt românii care beneficiază de acești bani

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că angajații de la Uzina Mecanică Cugir se vor întoarce la muncă și că vor primi bani în plus la salariu. Amintim că acești angajați au protestat de mai multe ori, fiind nemulțumiți de salariile pe care le primeau și de condițiile în care trebuiau să muncească.

”Angajații de la Uzina Mecanică Cugir se întorc, astăzi (miercuri – n.r.), în fabrică. Oamenii vor primi bani în plus la salariu. Am reușit, după mai multe zile de negocieri şi discuții pe care le-am avut atât cu reprezentanții conducerii UMC, cât şi cu sindicatele, să ajungem la un acord astfel încât protestele să înceteze”, anunță ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Creșterile salariale pot ajunge până la 500 de lei

Ministrul Florin Spătaru mai spune că, în funcție de categoria de personal, cuantumul creșterilor salariale poate ajunge până la 500 de lei.

”Conducerea şi-a luat angajamentul să asigure aceste majorări salariale pentru cei 848 de oameni care lucrează în industria de apărare din uzina mecanică Cugir. Mă voi asigura că toate aceste promisiuni se vor transforma în realitate şi îmi doresc să luăm în calcul pe viitor un plan investițional profitabil pentru UMC şi Fabrica de Arme din Cugir. Voi merge curând la Cugir pentru că îmi doresc să discut cu oamenii care lucrează la Uzina Mecanică şi la Fabrica de Arme. Vreau să găsim soluții sustenabile pentru angajații din industria de apărare, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi condițiile de lucru”, a mai spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ultimele proteste au avut loc în urmă cu o săptămână

Săptămâna trecută, angajații Uzinei Mecanice Cugir au ieșit din nou în stradă cu mai multe sloganuri precum ”Unitate”, „Nu cedăm”, „Vrem dreptate” şi „Vrem salarii decente”. Protestele de acum o săptămână au venit imediat după ce angajații au primit restul de plată, însă ei precizau că sumele primite pot acoperi doar facturile la lumină și la căldură.

De asemenea, mulți dintre ei și-au arătat fluturașii de salarii – o angajată a uzinei primește, după 20 de ani de muncă, un avans de 500 de lei și 1.258 de lei rest de plată. Într-o situație asemănătoare se află și un bărbat care, după 40 de ani de muncă la ”produse speciale”, a primit doar 1.600 de lei.