Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, le-a dat vești bune angajaților Complexului Energetic Oltenia(CEO). Mai exact, Jan Popescu a dat asigurări că niciun salariat nu își va pierde locul de muncă în anul 2023. Mai mult decât atât, salariile ar urma să crească începând cu 1 ianuarie 2023.

Vești bune pentru angajații CEO! Vor primi mai mulți bani la salariu

Se pare că angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor primi, începând cu 1 ianuarie 2023, cu 450 de lei mai mult pe lună.

„Sindicatul Mine Energie Oltenia Federația Univers, alături de celelalte federații, vor negocia şi vor obține, an de an, obligatoriu, creşteri salariale mai mari decât anul anterior. Realitatea îmi dă mie dreptate.

În anul 2022, câştigurile salariaţilor Complexului Energetic Oltenia au fost bune. Eu spun şi transmit tuturor angajaților că anul 2023 va aduce drepturi mai bune decât anul 2022. Am obținut deja o creştere salarială, începând cu 1 ianuarie 2023, de 450 lei în tarifar, la care se vor adăuga sporurile. V-am spus acest lucru acum 2 luni jumate şi iată că s-a şi întâmplat”, a menționat Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Niciun salariat nu va rămâne fără loc de muncă

De asemenea, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, a mai spus că niciun salariat nu îşi va pierde locul de muncă în anul 2023.

„Toate contractele colegilor au fost prelungite. Se duc colegii să le semneze. Nu ştim ce ne va rezerva viitorul. Nu știm ce se va întâmpla. Eu cred că această companie va rezista şi după anul 2032. Anul 2023 nu va aduce niciun program de restructurare. Toţi colegii să stea liniştiţi pentru că nu va pleca nimeni din această companie, decât cine îşi dorește să plece.

Întreaga mişcare sindicală este în discuţii cu factorul politic, fiecare pe unde poate. Dorim să găsim această posibilitate de pensionare a colegilor, la vârsta de 52 de ani, cu 30 de ani vechime, dintre care 25 în sistemul energetic.

Este clar că viitorul acestei companii se va duce şi după 2032, pentru că nicio bancă nu dă unei societăţi un împrumut de 200 de milioane de euro, dacă viitorul acelei societăţi nu reiese în cifre că o sa fie pe o perioadă îndelungată.”, a mai spus liderul Sindicatului, Jan Popescu.