În primele patru luni ale anului s-au eliberat 10.541 de acte pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 6,8% faţă de perioada corespunzătoare din 2010.

Din autorizaţiile eliberate în luna aprilie 65,4% sunt pentru zona rurală. Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-148 autorizaţii), Sud-Est (-57 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (-33 autorizaţii). Creşteri au fost în regiunile de dezvoltare: Vest (+20 autorizaţii) şi Sud Vest Oltenia (+15 autorizaţii).

Comparativ cu aprilie 2010, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-541 autorizaţii), scădere reflectată în aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai semnificative scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-194 autorizaţii) şi Centru (-134 autorizaţii). În regiunea de dezvoltare Nord-Vest s-a înregistrat o uşoară creştere (+34 autorizaţii).

Pentru primele patru luni din an s-au raportat scăderi importante în regiunile de dezvoltare Centru (-320 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-257 autorizaţii). Creşteri au fost în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov şi Nord-Vest.