DNA s-a autosesizat vineri în cazul acuzațiilor la adresa lui Răvan Cuc, ministrul Transporturilor, care trebuie să facă față învinuirilor că i-ar fi cerut fostei directoare a Tarom, Mădălina Mezei, să rețină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Astfel, Direcția a făcut deja primul pas în acest caz, stabilind un calendar al audierilor. Prima care va da declaraţii este fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei, care a fost citată pentru luni dimineaţă la DNA, anunță digi24.ro.

Tot vineri, Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acţiuni de verificare la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Acțiunea de control vizează activitatea de la 1 ianuarie 2019 până în prezent.

Mădălina Mezei a confirmat joi că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale şi a declarat că îi va face plângere penală. Răzvan Cuc a răspuns, pe Facebook: sunt minciuni aruncate pe piață.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia TAROM în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.