Potrivit Financial Times, China a decis interzicerea a 45 de specii de animale sălbatice până la sfârşitul anului în scopul reducerii riscului de transmitere a bolilor de la animal la om.

Potrivit sursei citate, printre acestea se numără porcii spinoşi şi şobolanii de bambus.

Noua decizie nu va fi implementat brusc, ci treptat. Mai exact, China va elimina treptat creşterea unor specii sălbatice precum civetele, porcii spinoşi şi şobolanii de bambus, iar statul chinez va despăgubi fermierii care îşi câştigă existenţa pe baza acestor animale. 14 milioane de chinezi sunt afectaţi de această măsură, potrivit presei de stat chineze.

În același timp, alte 19 de specii sălbatice, între care arici, bursuci şi porcuşori de Guineea, vor putea fi crescute doar în scopuri ştiinţifice sau medicale. Grupurile anti-braconaj din China au cerut o supraveghere mai strictă în aprobarea permiselor de creştere a animalelor.

De menționat este faptul că administraţia forestieră a început aplicarea politicii in luna mai.

Nici câinii nu vor mai putea fi consumați

în urmă cu câteva luni, China a decis interzicerea creșterii câinilor în ferme pentru consumul uman, iar decizia a fost salutată de organizaţiile pentru protecţia animalelor, informa agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Această instituţie a publicat ”Catalogul de resurse genetice pentru şeptel şi păsări de curte”, în care sunt menţionate 33 de specii care pot fi crescute pentru consumul uman, cele care nu se regăsesc în listă fiind interzise implicit. Ministerul chinez al Agriculturii oferă totuşi într-o notă o explicaţie asupra excluderii din listă a câinilor, în timp ce carnea acestora continuă să fie consumată – însă în mică măsură – în unele părţi ale Chinei.

”Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) nu include câinii în rândul şeptelului în statisticile sale. Odată cu trecerea timpului, ideile oamenilor asupra civismului şi obiceiurilor umane s-au schimbat constant, şi unele obiceiuri tradiţionale cu privire la câini de asemenea se vor schimba”, se menţionează în respectiva notă.