Astfel, pentru a ajuta companiile să valorifice tehnologia deschisă și să experimenteze noi niveluri de eficiență, Schneider Electric a lansat EcoStruxure for Industry. Această platformă este rezultatul poziției de lider pe care Schneider Electric o are de decenii în industrie, precum și al investițiilor de miliarde de dolari în cercetare-dezvoltare și achiziții în ultimii trei ani. Reunind portofoliul amplu de oferte din domeniul energiei, automatizărilor și software în pachete de soluții complete și integrate, EcoStruxure for Industry sprijină utilizatorii să exploateze la maximum potențialul digitalizării și al IIoT (Internetul Industrial al Lucrurilor). 

„EcoStruxure for Industry este cel mai recent pas în oferirea de valoare adăugată clienţilor și în transformarea industriei cu ajutorul tehnologiei. Ne-am concentrat întotdeauna pe eficienţa operaţiunilor industriale prin intermediul tehnologiei interoperabile şi al software-ului independent. Utilizatorii industriali pot beneficia acum de aceste noi tehnologii și iși pot digitaliza în mod inteligent afacerile, pentru a spori eficiența operațională și, implicit, profitabilitatea”, a declarat Peter Herweck, Executive Committee member and EVP, Industry Business, Schneider Electric.

În centrul EcoStruxure for Industry se află System Platform 2017, o soluție WonderwareTM dedicată dezvoltatorilor de aplicații industriale, care stabilește un nou standard de excelență operațională pentru companiile din acest sector. Aceasta include o interfaţă uşor de utilizat, care permite o mai bună vizibilitate și un sistem de navigare avansat, conectând la nivel digital diferite aspecte ale lanţului valoric industrial: inginerie, operaţiuni şi performanţa activelor. System Platform 2017 oferă noi capabilități pentru dezvoltatorii și utilizatorii platformei de sistem a companiei, care rulează în prezent în peste 100.000 de locații din lume și include un ecosistem de 4.000 de integratori și parteneri de implementare, alături de 160.000 de dezvoltatori.

O altă evoluție recentă a arhitecturii EcoStruxure o aduce EcoStruxure Power, o platformă digitală pentru managementul energiei în clădiri, care optimizează distribuția energiei electrice. Aceasta vine în ajutorul profesioniștilor din industria energiei electrice, inclusiv al contractorilor, al inginerilor consultanți, al constructorilor de panouri și al utilizatorilor finali. Permițând operațiuni și analize în timp real și un grad mai mare de securitate cibernetică, această arhitectură de ultimă generație ajută consumatorii de energie să profite de oportunitățile create de dispozitivele inteligente și de digitalizare, pentru a obține niveluri mai ridicate de fiabilitate, siguranță, eficiență, sustenabilitate și conectivitate.

Tot cu ocazia evenimentului Hannover Messe 2017, Schneider Electric a anunţat o realizare importantă în colaborarea cu Microsoft Corp. Clienţii pot avea acum acces la multiple aplicaţii bazate pe cloud din cadrul EcoStruxure, folosind toate avantajele paltformei de cloud Azure, precum și cele mai noi capabilități precum realitatea mixtă pentru a optimiza procesele decizionale, productivitatea și eficiența.