Anul trecut, Netflix a decis să introducă pe o scară din ce în ce mai largă abonamente cu reclame incluse. Utilizatorii au preferat să plătească mai puțin, chiar dacă programele erau întrerupte de calupuri publicitare. Platforma de streaming s-a lăudat cu creșterea numărului de abonați pe acest segment, după ce a scumpit serviciile premium.

Recent, după ce a raportat rezultatele pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2023, Netflix a remarcat că planul său susținut de reclame a reprezentat 40% din toate înscrierile Netflix de pe piețele pe care s-a lansat.

Netflix se laudă cu mai mulți abonați, în ciuda deciziilor luate anul trecut

Se pare că platforma de streaming și-a adăugat anul trecut un număr de 13,1 milioane de abonați, ceea ce a fost un rezultat surprinzător, având în vedere deciziile îndrăznețe ale companiei, de a introduce reclame și de a restrânge posibilitatea partajării parolelor, scrie TheMessenger.

Care este beneficiul clienților

Co-CEO-ul Netflix, Greg Peters, a declarat că, odată cu aceste tipuri de abonament care includ reclame, clienții „obțin un plan mai bun decât Basic, mai multe fluxuri, rezoluție mai mare cu descărcări”.

„Desigur, beneficiul real este că au acces la toate aceste povești uimitoare, la un preț efectiv mai mic”, a adăugat Peters.

Anul trecut, Netflix Basic nu a mai fost disponibil pentru noii abonați, iar în toamnă Netflix a crescut prețul lunar al pachetului Netflix Basic, de la 9,99 USD la 11,99 USD în SUA, precum și pe alte piețe. Același lucru s-a întâmplat și pe piețele din Australia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Spania, Regatul Unit.

Compania „va cere, ocazional, abonaților, să plătească un pic în plus”

Asta nu înseamnă că Netflix nu va mai crește prețurile atât pentru abonații actuali, cât și pentru cei noi. Compania a menționat că „va cere, ocazional, abonaților, să plătească un pic în plus pentru a reflecta acele îmbunătățiri” , și pentru a îmbunătăți și a dezvolta Netflix.

Cât costă un abonament la Netflix?

Vrei să-ţi faci un abonament la Netflix? Iată cât costă să te abonezi la platforma pe care poţi urmări mii de filme şi seriale în vogă.

Serviciul Netflix oferă abonaților posibilitatea de a accesa o varietate extinsă de conținut, inclusiv filme, seriale și documentare.

Prin achitarea unei taxe lunare de abonament, utilizatorii au acces la filmele și serialele preferate, putând să le urmărească oricând și oriunde, atâta timp cât există o conexiune la internet. Poţi folosi un televizor smart, laptopul, un telefon mobil sau o tabletă.

Netflix furnizează, de asemenea, o interfață dedicată copiilor, facilitând vizionarea de desene animate sau producții potrivite pentru vârsta lor.

Profilurile destinate copiilor dispun de o funcție de control parental, bazată pe un cod PIN. Astfel, părinții au opţiunea de a restricționa categoria de vârstă a conținutului la care au acces copiii și de a bloca anumite titluri pe care nu doresc ca cei mici să le vizualizeze.

Cu această facilitate, părinții pot avea încredere că copiii se bucură de conținut adecvat într-un mediu special creat pentru ei.

Preţurile abonamentelor oferite de gigantul de streaming în 2024

În 2024, cei care vor să se aboneze la Netflix au la dispoziţie trei tipuri de abonamente.

Ele sunt denumite Minim, Standard şi Premium.

Costurile sunt următoarele:

Minim: 4,99 euro/lună.
Standard: 9,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților pot fi adăugate cu 2,99 euro/lună fiecare).
Premium: 11,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților pot fi adăugate cu 2,99 euro/lună fiecare).
Extra abonații au propriul cont și parolă, însă abonamentul este achitat de către persoana care l-a invitat să folosească la comun contul Netflix.

Numărul de extra abonați pe care îi poți avea variază în funcție de tipul de abonament.

Iată, în mod detaliat, ce oferă fiecare dintre cele trei abonamente

Varianta Minim:

Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame.
Vizionare pe un singur dispozitiv compatibil.
Vizionare în format HD (720p).
Poți descărca pe un singur dispozitiv compatibil.

Varianta Standard:

Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame.
Vizionare pe 2 dispozitive compatibile simultan.
Vizionare în format Full HD (1080p).
Poți descărca pe 2 dispozitive compatibile simultan.
Opțiunea de a adăuga un extra abonat care nu locuiește cu tine.

Varianta Premium:

Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame.
Vizionare pe 4 dispozitive compatibile simultan.
Vizionare în format Ultra HD (4K).
Poți descărca pe 6 dispozitive compatibile simultan.
Opțiunea de a adăuga până la 2 extra abonați care nu locuiesc cu tine.
Audio spațial Netflix.

Potrivit site-ului oficial, funcția audio spațial Netflix îmbunătățește calitatea sunetului fără să fie necesară utilizarea unor boxe cu sunet surround sau al unui alt echipament home cinema. Funcționează pe toate dispozitivele compatibile cu Netflix.

Poți găsi seriale și filme cu audio spațial pe dispozitiv căutând „audio spațial” în aplicația Netflix. Titlurile disponibile cu audio spațial vor afișa eticheta de audio spațial (vezi imaginea de mai jos) în dreptul descrierii.