UPDATE

Ulterior publicării acestei ştiri, compania a făcut o serie de precizări pentru Capital.

„Compania noastră își adaptează tot timpul oferta la piață și la nevoile clienților, urmărind să rămână relevantă pentru aceștia fie prin introducerea de noi funcții și beneficii, fie prin eliminarea celor mai puțin utilizate.

De asemenea, ne optimizăm constant costurile, vrând să ne menținem competitivi pe fiecare piață unde activăm. Este și cazul acestei informări către clienți. Vor crește sensibil comisioanele pentru acest tip de transfer către carduri non-Revolut, alte comisioane au fost ușor reduse.

Chiar dacă nu sunt modificări semnificative, ținând cont de comportamentul clienților noștri și tipul de utilizări întâlnite frecvent printre utilizatorii Revolut, întotdeauna îi informăm din timp.

Mai mult, orice comision este transparent precizat în aplicație în momentul efectuării tranzacției și clientul poate decide, informat fiind, dacă efectuează acel transfer printr-o metodă sau alta care poate fi mai avantajoasă”, ne-au transmis oficialii Revolut.

Ştirea iniţială

Revolut pregătește schimbări pentru cei care transferă bani pe alte carduri

Toți cei care transferă bani pe alte carduri trebuie să știe! Revolut a anunțat că plănuiește să mărească numeroase comisioane pentru cei care transferă bani.

Revolut, o aplicație binecunoscută pentru transferul de bani în România, a anunțat că va aduce schimbări la mai multe tarife. Cel mai notabil se referă la implementarea unui comision minim pentru transferurile către carduri non-Revolut.

Vă amintim că, în prezent, compania percepe un comision de 0,7%. Acesta este valabil pentru transferurile către alte carduri. Astfel, cei care trimit 1.000 euro, plătesc, de fapt, 1.007 euro

Revolut a anunțat că, începând din data de 8 ianuarie 2024, taxa minimă pentru transferuri va fi de 0,2 euro.

„De ce se schimbă comisioanele? Verificăm constant structura comisioanelor acestora pentru a ne asigura că rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe”, au explicat decizia reprezentanții Revolut.

Totodată, compania precizează că schimbările nu vor influența transferurile către alte carduri sau conturi Revolut. Nu vor fi afectate nici alimentările cardului Revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

Modificările îi vizează și pe utilizatorii din România

Revolut a oferit o listă a statelor SEPA care vor fi vizate de aceste modificări.

Acestea sunt: Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco, Islanda, Norvegia și Liechtenstein, Groenlanda, Israel și Turcia.

În ceea ce privește statele din afara zonei SEPA, Revolut a anunțat că va reduce comisionul pentru transferurile instantanee către carduri non-Revolut de la 2,3% la 1% pentru 16 state din afara Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA).

Astfel, începând cu 8 ianuarie 2024, o persoană care transferă 1.000 de euro către carduri non-Revolut din aceste state va plăti 1.010 euro în loc de 1.023 euro.

Statele în care se va întâmpla asta sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Totuși, Revolut va ajusta valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de carduri din aceste 16 țări. În prezent, se percepe o taxă de 0,50 dolari, însă din 8 ianuarie 2024, va fi introdusă o taxă de 1 euro.