Colaborarea cu ANAF va reduce timpul de aşteptare între momentul solicitării creditului şi momentul acordării sumei solicitate. Aşadar, clienţii care vor dori să contracteze un credit din portofoliul de produse al Provident, vor putea alege verificarea în baza de date a ANAF în locul adeverinţei de venit.

Încă de la începutul colaborării cu ANAF, compania Provident a avut aproape 1.000 de solicitări pentru verificarea în baza de date a agenţiei. Pe deasupra, procesul de aprobare a fost redus de la 24 de ore, până la o medie de câteva ore. Interogarea bazei de date ANAF pentru fiecare client în parte se face doar după ce clientul semnează acordul de interogare.

,,Pentru noi este important ca fiecare contract de creditare să fie o decizie responsabilă, atât din partea clientului, cât şi din partea noastră. Vrem să ne asigurăm că ţinem pasul cu nevoile clienţilor noştri şi că reuşim să le acordăm credite rapid dar responsabil. Prin această interogare în baza de date a ANAF, venim în ajutorul clienţilor noştri, mai ales în situaţia în care le este dificil să obţină dovada de venit, fie pentru că angajatorul trenează procesul, fie pentru că eliberarea documentului durează prea mult”,  a declarat Directorul General al Provident Financial România, Viktor Boczan.

La 27 iulie 2017 a fost demarat proiectul pilot de colaborare cu ANAF, într-o singură arie operaţională. Datorită rezultatelor obţinute, testarea a fost extinsă către mai multe arii iar din 30 august, clienţii din aproape jumătate de ţară au acces la acest beneficiu.

Judeţele în care clienţii au posibilitatea să solicite interogarea în baza de date a ANAF în locul adeverinţei de venit sunt: Arad, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sălaj, Satu Mare, Cluj, Maramureş, Argeş, Teleorman, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Ilfov, Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Constanţa, Brăila şi Tulcea. Colaborarea cu ANAF va fi extinsă în continuare iar până la finalul lunii octombrie toţi clienţii Provident vor avea acces la această opţiune.