De o lună de teste. Doar atât au avut nevoie cei de la WhatsApp pentru a le oferi celor peste 2 miliarde de utilizatori pe care-i are o nouă opţiune de protejare a intimităţii, prin care mesajele sunt eliminate după ce sunt văzute.

O nou funcţie importantă la WhatsApp

Cei de la WhatsApp anunţă lansarea opţiunii pe care o numeşte “View Once”. Aşa cum sugerează numele, cu această opţiune mesajele sunt văzute o dată, după care sunt şterse automat. View Once nu vizează toate tipurile de trimise primite de utilizatori, ci doar pe cele care includ imagini şi clipuri video.

Această facilitate este potrivită conţinutului multimedia sensibil, unde utilizatorul vrea să elimine riscul de a fi văzut şi de alte persoane. În dreptul mesajelor pe care le trimite utilizatorul, va fi afişat un buton cu cifra 1. Prin apăsarea acestuia, expeditorul se asigură că mesajul trimis poate fi văzut o dată de către destinatar, după care va fi şters.

Anunţul venit de la Mark Zuckerberg

Opţiunea View Once a fost anunţată de Mark Zuckerberg în iunie, iar în luna iulie WhatsApp a început deja testarea acesteia. Este a doua opţiune de ştergerea automată a mesajelor pe care WhatsApp o implementează, după cea care permite programarea ştergerii mesajelor după o anumită perioadă de timp.

WhatsApp este încă aşteptată să lanseze suportul pentru funcţionarea simultană pe mai multe dispozitive, fără ajutorului telefonului, plus o aplicaţie nativă de iPad.