Este vorba despre Jerome Stoll, preşedinte Renault Sport Racing din 2016, care va demisiona la sfârşitul mandatului său, la 31 decembrie 2020, a indicat echipa franceză, marţi, într-un comunicat, scrie AFP, citată de agerpres.

De menționat este faptul că, în timpul mandatului său, cel mai important lucru a fost revenirea mărcii în Formula 1, în 2016, categoria-regină a sporturilor cu motor, ca o echipă cu drepturi depline (şi nu doar ca producător de motoare) după preluarea Lotus.

Renault Sport Racing acoperă toate activităţile competiţionale pentru grupul Renault (F1, Formula Renault, Clio Trophy în raliuri, eSports).

De asemenea, echipa de F1, care îşi va schimba identitatea anul viitor pentru a deveni Alpine, este condusă de directorul general Cyril Abiteboul.

A reușit să își păstreze poziția

Conform sursei citate, Stoll trebuia iniţial înlocuit la 1 ianuarie 2019, dar în cele din urmă şi-a păstrat poziţia pentru încă doi ani, iar acum, a decis să demisioneze subit.

În septembrie, directorul general al companiei, Luca de Meo, anunţa că monoposturile echipei Renault, înscrise în prezent în campionatul mondial de Formula 1, vor purta numele Alpine începând cu anul viitor.

”Vom concura sub numele Alpine având culorile tricolore’, declara Luca de Meo la o conferinţă de presă înaintea Marelui Premiu al Italiei de F1 de la Monza, catalogând decizia drept o ”mare schimbare”.

”Cyril Abiteboul, responsabil pentru echipa Renault în campionatul de Formula 1, îşi va păstra atribuţiile”, adăuga De Meo.