Este scandal uriaș intre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Criticată dur de avocată cu privire la situația gunoaielor din sectorul pe care îl administrează de doar două luni, Clotilde Armand a a publicat lista avocaților care au încasat bani de la primăria Sectorului 1 în perioada 2007- 2020 pentru servicii juridice.

”A încasat bani deși primăria are departament juridic și juriști”

Armand acuză faptul că Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a încasat peste 574.000 de lei, adica aproape 120.000 de euro, pentru servicii juridice, ”deși primăria are departament juridic și juriști”.

Astfel, Teodosiu a prestat pentru primărie servicii de natură juridică începând cu 2009, când primarul Sectorului 1 era Andrei Chiliman (PNL), până în 2017, când edil era Daniel Tudorache (PSD), potrivit lui Clotilde Armand.

De cealaltă parte, avocata  este semnatara unei petiții on-line prin care se cere nici mai mult nici mai puțin demiterea proaspătului primar.

”Cetăţenii Sectorului 1 din Bucureşti doresc demiterea primarului”

”Pentru motivele pe care le vom prezenta în cele ce urmează, cetăţenii Sectorului 1 din Bucureşti doresc demiterea primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND prin REFERENDUM.

În acest sens, se vor strânge semnăturile necesare îndeplinirii procedurii prevăzută de Articolul 162 – Încetarea mandatului primarului în urma referendumului, din OUG 57/2019 cu modificările şi completările ulterioare, privind Codul Administrativ”, se arată în petiția on-line.

”Motivele demiterii primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND sunt următoarele:

”A determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1”

1. Nesocotirea de către aceasta a intereselor generale ale colectivităţii locale şi a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, în sensul în care, timp de peste două luni, a determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1, generând, în plină pandemie şi criza epidemico-sanitara de virus SARS-COV 2, reale focare de infecţie, punând astfel în pericol sănătatea publică.

2. Încălcarea flagrantă, cu ştiinţa, a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu.

Pentru demararea acestui demers ne sunt necesareaproximativ 65.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Sectorului 1 se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii.”, se mai arată în petiția semnată de avocata Flavia Teodosiu, care a strâns deja peste 3.700 de semnături, la doar trei zile de la lansare.

În context, trebuie precizat că Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a declanșat un adevărat scandal public, în urma neînțelegerilor cu firma de salubritate Romprest, al cărei refuz de a mai ridica gunoaiele din sector a condus la situația de neacceptat ca străzile să fie pur și simplu sufocate de resturi menajere.

Sursă foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu