Un studiu realizat de experții de la Universitatea Princeton arată că 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite, în primele ore de la izbucnirea lui.

Experții au simulat un conflict care ar începe cu folosirea armelor convenţionale. Rușii ar folosi primii arma nucleară, undeva în zona graniței dintre Germania și Polonia. Iar NATO ar riposta cu un atac nuclear în regiunea Kaliningrad, conflictul urmând să se transforme într-un război nuclear tactic.

Cercetătorii au realizat o simulare a unei posibile escaladări a activităţilor militare între Statele Unite şi Rusia, ţinând cont de poziţiile reale ale forţelor nucleare, obiectivelor şi evaluarea numărului morţilor. Conform estimărilor, în primele ore ale conflictului, mai mult de 90 de milioane de oameni vor fi ucişi şi răniţi, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Publicarea studiului vine în contextul în care Moscova a avertizat recent că, din cauza acțiunilor administrației Trump, riscul unui război nuclear a crescut.