Dumitru Iliescu, fost șef SPP, susține că Olguța Vasilescu are șanse reale de a-l învinge pe Iohannis la următoarele alegeri prezidențiale:

Unii dintre dumneavoastră se întreabă de ce o văd pe doamna Vasilescu cea mai buna opțiune pentru Cotroceni. (…) O vad pe Doamna Vasilescu ca cel mai bun candidat al PSD, capabil de o confruntare electorală dificilă și cu șanse mari să îl spulbere în această confruntare pe actualul președinte.

Dumitru Iliescu arată în continuare și care sunt cele mai importante atribute ale Olguței Vasilescu, amintind aici experiența politică și administrativă, verticalitatea și demnitatea, dar și puterea de a ști cum să se impună în fața partenerilor străini. De asemenea, fostul șef al SPP susține că Olguța Vasilescu este un bun orator, nu se ferește de întrebări și știe să lucreze în echipă.

„Aceste calități le cunosc și cei din conducerea PSD, dar care, ca și domnul Iohannis, o percep ca un potențial pericol, și au decis să o marginalizeze, să stopeze afluxul de simpatie și de încredere în continua creștere în rândul electoratului,” a mai declarat Dumitru Iliescu.