Scenă șocantă într-un tren din România! Un polițist a fost mușcat de către un deținut cu HIV

Judecătoria Medgidia a decis, în primă instanță, condamnarea bărbatului la trei ani cu executare. Totuși, inculpatul a contestat decizia judecătoriei la Curtea de Apel Constanța, potrivit informațiilor transmise de ziuaconstanta.ro

Primul termen a fost stabilit pentru data de 03 februarie 2021. Totul a avut loc în noiembrie 2020,când polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, deoarece în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet.

Persoana respectivă a devenit recalcitrantă

Persoana respectivă, la vederea polițiștilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să își declare identitatea. Din acest motiv, s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliție TF Medgidia. La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, luându-se măsura imobilizării.

Când a fost încătușat, bărbatul a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng, partea superioară.

În cursul urmăririi penale, agentul de poliție în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi a declarat că pe când se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu a fost sesizat de către șeful de tren cu privire la un călător, care era recalcitrant, nu purta mască și nu avea bilet de călătorie.

Polițistul a mai arătat că i-a solicitat acestuia să-și pună masca de protecție, însă acesta a smuls-o și a aruncat-o, înainte de a adresa obscenități la adresa Poliției Române.

Potrivit celor declarate de persoana vătămată, s-a încercat calmarea inculpatului, însă acesta a continuat să înjure și să amenințe, prezentând o foaie de eliberare din penitenciar, o adeverință atestând că acesta ar fi infectat cu virusul HIV și dându-și bluza jos pentru a-și arăta tatuajele. Conform sursei menționate, inculpatul avea stele tatuate pe umeri, susținând că este colonel.

Polițistul a relatat că l-a prins pe inculpat de față pentru a-l împiedica pe acesta să muște și pentru a-i putea fi puse cătușele, însă când a dat să-i elibereze mâna dreaptă, acesta s-a slăbit din strânsoare și l-a mușcat de mâna stângă, în zona bicepsului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Mircea Manole