Captură de peste jumătate de milion de lei a poliţiştilor, care au oprit în trafic un cetăţean italian!

Aproape 1,2 tone de trufe negre, confiscate de poliţiştii din Neamţ

Duminică, politiştii din Neamţ au confiscat aproape 1.200 de kilograme de trufe negre, ce valorează în jur de 600.000 de lei. Totul s-a realizat în urma controlului efectuat asupra unui vehicul condus de un cetăţean italian, care nu a putut prezenta documente legale pentru respectivele trufe.

Potrivit IPJ Neamţ, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au depistat în trafic, duminică, 18 iulie, un cetăţean italian, în vârstă de 40 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, pe DN 15, în localitatea Alexandru cel Bun.

Cetăţeanul italian are acum dosar penal pentru furtul de produse specifice ale fondului forestier naţional

Oamenii legii au efectuat un control în interiorul vehiculului şi, în urma acestuia, au constatat faptul că cetăţeanul italian transporta trufe negre.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor şi cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoţire prezentat pentru control şi cea transportată, s-au făcut verificări. În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de poliţişti au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, se arată în comunicatul IPJ Neamţ, citat de Agerpres.

Trufele au fost ridicate de poliţişti şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

A fost întocmit un dosar penal în această cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier naţional, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin