UPDATE

Iosif Zainea, tânărul încătușat de polițiști și jandarmi la metrou, susține că el locuiește la Londra și nu știa că purtarea măștii este obligatorie în România. El a explicat că nu i-a jignit sau lovit pe jandarmi, iar aceștia l-au imobilizat înainte de a apuca să se legitimeze.

”Da, am avut masca pe gură. Jandarmii au făcut un apel către mine, dar eu nu i-am zis. Am urcat în metrou și am văzut că ei vin după mine. Le-am zis că le dau numele, data nașterii, tot ce au nevoie. Ei mi-au zis că nu mai este nevoie, că rezolvăm altfel. Nici n-am apucat să îmi pun masca la loc că aveam deja mâinile la spate.

N-am fost agresiv cu jandarmii. Ei mi-au spus că sunt nesimțit și m-au încătușat. M-au dus la secție cu cătușe la mâini, ceea ce nu mi se pare normal. Nu m-au lăsat

Mi-au dat o amendă pentru nepurtarea măștii, mi-au mai dat o amendă pentru jandarmerie și încă vreo 2 amenzi. Dar dacă tu mă strângi de mâini, cum aș putea să tac?

Eu locuiesc mai mult la Londra, iar acolo nu se poartă masca, este o recomandare. Nu știam că este obligatorie purtarea măștii.”, a spus Iosif Zainea.

 

Un telespectator fidel al Digi 24 a trimis postului de televiziuni imagini din care reiese cum Jandarmeria Română imobilizează un tânăr care purta masca de protecție sub nas.

Acesta a încercat să opună rezistență, zbătându-se, dar în ciuda țipetelor acesta este scos din metrou și imobilizat.

Călătorii, însă, nu sunt de acord cu modul în care jandarmii au procedat. În imaginile trimise de către telespectator se observă cum doi polțiști erau și ei de față la operațiunea de imobilizare, apoi ajutându-i pe jandarmi să îl escorteze pe țânăr.

Ulterior, acesta a fost amendat.

Ce spune purtătoarea de cuvând a Brigăzii speciale de Jandarmerie

Polițiștii și jandarmii care patrulau la metrou l-au văzut pe bărbatul care nu purta corespunzător masca de protecție și că, atunci când i-au cerut să poarte corect masca, bărbatul a devenit recalcitrant, a fugit pe scările care duc spre metrou și a urcat în trenul care mergea spre stația Tineretului.

„S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistență, devenind recalcitrant cu forțele de ordine, astfel încât a fost încătușat și condus la poliția metroului”, a spus purtătoarea de cuvânt.