Claudiu Târziu denunță o „operațiune de intimidare” după ce s-a trezit cu trei jandarmi în fața ușii

Așadar, co-președintele formațiunii a scris că „trei jandarmi erau cât pe ce să spargă” ușa apartamentului în care stă, pentru a îi înmâna două amenzi.

„Operațiune de intimidare, la prima oră a dimineții. Azi, la ora 8.00, trei jandarmi erau cât pe ce să spargă ușa apartamentului meu cu pumnii, trezind un bloc întreg și speriindu-mi copiii. Pricina? Ca să ne înmâneze două amenzi, mie și soției, pentru nepurtarea măștii la un eveniment de depunere de coroane, organizat în cinstea eroilor români.

Care era urgența? De ce nu s-a folosit poșta, ca și până acum? Am mai primit amenzi, pentru organizare de proteste, dar prin poștă, niciodată în această manieră brutală.
La întrebările mele legitime, jandarmii au pretins că asta e procedura, sa rupă ușa peste mine dis-de-dimineață.

Dacă un senator al României este tratat ca un infractor, la ce se poate aștepta un om fără funcție de demnitate publică? Ăsta să fie mesajul, de intimidare nu atât a mea, cât a altora?

Cine și de ce a dat acest ordin, care vizează intimidarea, abuzul și presiunea, si care produce traume si un prejudiciu de imagine? Cum va plăti Jandarmeria Română aceste fapte?

Înțeleg că, în mod previzibil, generalul Ciucă a coborât milităria din pod și că sistemul e dispus la orice. Altfel, nu-mi imaginez că la Iohannis acasă au venit portăreii să-l amendeze pentru că nu a purtat mască la congresul PNL”, a scris Claudiu Târziu pe Facebook.

Protestul organizat de AUR

Amintim că liderii AUR au organizat anterior un protest în fața Parlamentului României, în timpul căruia mai mulți protestatari au reușit să intre în curte, sub privirile jandarmilor.

Simpatizanții AUR s-au strâns în locația respectivă pentru a se opune impunerii certificatului verde. Protestul a început în jurul orei 9.00, când în fața Parlamentului se aflau câteva sute de persoane care fluturau steaguri și scandau împotriva impunerii actului respectiv.

Manifestația a fost transmisă live pe conturile de Facebook ale președintelui AUR, George Simion, și ale altor lideri ai partidului.

„Suntem foarte mulți în fața Parlamentului (…) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, i-a îndemnat Simion pe fanii săi de pe Facebook.