Un polițist din București are mai probleme după ce jandarmul cu care trebuia să patruleze l-a spus superiorilor că s-a dus la un salon de cosmetica pentru pensat în timp ce era de serviciu. În plus, jandarmul i-ar fi spus ca nu este în regulă ce face. Acesta ar fi mers și singur la o intervenție urgentă, la care agentul de poliție a ajuns cu întârziere.

De audiere a avut parte și cosmeticiana care i-a dat formă sprâncenelor polițistului. Ea a recunoscut că agentul i-a fost client în seara cu pricina.

În apărarea sa, polițistul a încercat să găsească o scuză, explicând că era într-o misiune de filaj.

Polițistul nu a răspuns la un caz “Cod 2”

Toată povestea s-a întâmplat în ziua de 23 ianuarie. La acel moment, agentul a fost repartizat pe tura de noapte împreună cu un jandarm. Ei erau obligați să patruleze pe raza Secției 23 din Capitală. La o oră de la intrarea în serviciu, și-a anunțat colegul că trebuie să plece, o oră, pentru că are o programare la pensat. Jandarmul care completa echipa le-a raportat superiorilor că l-a avertizat că nu își poate rezolva problemele personale în timpul serviciului.

„Agentul de poliție nu a răspuns solicitării dispeceratului de a se prezenta la un caz “Cod 2” care implică prezența tuturor echipajelor aflate în dispozitivul de siguranță publică pe raza secției la cazul respectiv”, se arată în raportul anchetei interne, citat de Digi24.

Ce riscă agentul care s-a pensat

Pentru că jandarmul le-a raportat imediat superiorilor incidentul, așa cum a anunțat Jandarmeria Capitalei, a fost demarată o verificare. Toți cei implicați au fost audiați. Agentul de poliție a susținut că era, de fapt, într-o misiune de filaj.

„Mai trebuie precizat faptul că susținerile agentului de poliție nu pot fi apreciate ca sincere, având în vedere declarația olograf a doamnei cosmetician (…) precum și raportul întocmit de sergentul major din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Minicipiului București”, se arată în raportul poliției.

Poliția Capitalei a recunoscut incidentul și a anunțat că a fost declanșată o anchetă internă.

Agentul care s-a dus la la salonul de cosmetică a intrat în poliție în urmă cu doi ani. El are 32 de ani. Dacă polițistul va fi găsit vinovat după cercetarea disciplinară, riscă de la o mustrare scrisă până la excluderea din profesie.