O femeie care a zburat de la Londra la Frankfurt, la finalul săptămânii trecute, era infectată cu noua tulpină de coronavirus, o variantă mult mai contagioasă, au declarat oficiali germani citaţi de Deutsche Welle.

Trei persoane care au avut contact apropiat cu ea au intrat în izolare. Între timp, în Danemarca au fost identificate 33 de persoane infectate cu mutaţia virusului.

Analiză genetică a unei mostre la un laborator a confirmat noua tulpină

Autorităţile germane au confirmat joi prezenţa noii tulpine a coronavirusului pe teritoriul ţării, lucru care contribuie la teama că aceasta ar putea începe să se răspândească în afara Marii Britanii şi Africii de Sud.

O femeie care a zburat duminica trecută de pe Aerportul Heathrow din Londra a avut rezultatul pozitiv la testul efectuat pe aerportul din Frankfurt.

O analiză genetică a unei mostre la un laborator din Berlin a relevat infectarea cu B.1.1.7, aşa cum este numită noua tulpină a coronavirusului, au spus, într-un comunicat de presă, autorităţile germane din landul Baden-Württenberg, potrivit Deutsche Welle, scrie news.ro.

”E primul caz înregistrat în Germania”, au precizat autorităţile.

A zburat în Germania pentru a îşi vizita rudele

Femeia, care a zburat în Germania pentru a îşi vizita rudele, a fost luată de rude de la aeroport şi de atunci a fost izolată în casa familiei din Baden-Wuerttemberg, a explicat ministrul Sănătăţii.

De când a intrat în izolare, aceasta are simptome uşoare. Trei persoane care au fost în contact apropiat cu femeia au intrat şi ele în carantină, conform declaraţiei de presă.

Germania a suspendat zborurile din Marea Britanie doar la câteva ore după ce a aterizat cursa aeriană în care a venit femeia. Multe alte ţări din lume au impus restricţii similare în speranţa că vor opri răspândirea virusului.

Danemarca și Singapore confirmă cazuri cu noua tulpină

Institutul de Sănătate din Danemarca a anunţat că a depistat 33 de cazuri infectate cu noua tulpină a SARS-CoV-2. Infectările au fost descoperite între 14 noiembrie şi 14 decembrie în regiunea oraşului Copenjaga precum şi în Nordul Jutlans, Sudul Danemarcei şi Zeelanda.

Institutul a precizat că răspândirea virusului arată că varianta mult mai contagioasă a câştigat mai mult teren în ţara nordică.

Şi Singapore a confirmat primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus.