Radu Banciu pare că intenționează să devină un client fidel al CNA-ului. Prezentatorul de televiziune reușește să încaseze în ultimul timp amenzi pe bandă  rulantă. De data aceasta a fost sancționat  pentru ce a spus despre comunitatea maghiară.

Este a doua amendă la rând pe care Radu Banciu o primește. Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu”, de la B1 a fost penalizat pentru afirmațiile pe care le-a avut la adresa cetățenilor unghuri, în contextul unui subiect destul de controversat.

În urmă cu o lună, Radu Banciu a mai fost amendat de CNA cu 5.000 de lei din cauza conspirațiilor pe care le-a prezentat. Însă, de această  dată sancțiunea este de trei ori mai mare, cu o valoare de 15.000 lei, aproximativ 3.000 de euro, potrivit paginademedia.ro.

Se pare că realizatorul emisiunii de la B1 a fost reclamat la CNA de o organizație din Sfântu Gheorghe, Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare Miko Imre, care a semnalat că prezintă și creează o atmosferă ostilă împotriva comunității maghiare.

„ A creat o atmosferă ostilă orientată împotriva comunității maghiare din România, incitând la ură pe bază de naționalitate, etnie și provocând un sentiment de insecuritate și de pericol de discriminare a membrilor comunității române.Banciu distribuie același informații false și instigatoare la ură contra etnicilor maghiari„, sunt acuzele aduse.

Ce a spus Radu Banciu?

Acuzațiile i-au fost aduse lui Radu Banciu pentru emisiunea din 4 mai, după declarațiile președintelui Klaus Iohannis despre Autonomia Ținutului secuiesc.

„Minoritatea maghiară din România are cele mai multe drepturi dintre toate minoritățile existente în Europa, iar această autonomie, că noi cunoaștem un pic mai bine lucrurile, este de fapt în acest ținut. (…)