Este scandal uriaş la Spitalul Orăşenesc Corabia, după ce imaginile cu un bătrân cerând ajutor medicilor au devenit virale pe internet.

Totul pare să fie un nou exemplu în care cadrele medicale ignoră un pacient venit cu probleme serioase pe holurile spitalului, acuză multe voci în spaţiul public. Care a fost reacţia Ministerului Sănătăţii?

Ce s-a întâmplat la Spitalul Orăşenesc Corabia?

Tot scandalul a început după apariţia unor imagini filmate pe holurile Spitalului Orăşenesc Corabia. Se poate vedea un bătrân care stă în genunchi şi cere ajutorul medicilor, însă cadrele medicale îi cer acestuia să se ridice singur pe un scaun. Bătrânul nu este ajutat de cadrele medicale şi spune că nu se poate mişca singur, pentru că a suferit un accident vascular.

Bătrânul susţine că aşteaptă de trei ore pe holurile spitalului şi că a căzut. Un cadru medical îi spune bătrânului să se aşeze pe un scaun, însă bărbatul răspunde “Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot.”

“Două agramate, incompetente lipsite de profesionalism. «Doamnele» infirmiere nu au mişcat un deget, pt a ridica un suflet de jos. Nu am filmat mai mult pentru că nu credeam ce văd”, scrie pe pagina sa de socializare femeia care a filmat întreaga scenă şocantă.

Ministrul Vlad Voiculescu a avut o reacţie promptă la spital

Duminică, în urma discuţiilor din spaţiul public pe acest subiect, ministrul Sănătăţii a decis să trimită o echipă de control la Spitalul Orăşenesc Corabia. Echipa de control a Direcţiei de Sănătate Publică Olt va stabili cu exactitate împrejurările acestui incident, iar ministrul spune că va lua apoi o decizie.

“Am urmărit şi eu imaginile care au fost postate pe reţelele de socializare online de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn.

După ce voi avea toate informaţiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situaţii să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a transmis ministrul Vlad Voiculescu într-un comunicat.

Raportul realizat de echipa de control la spital a DSP Olt va fi înaintat, în conformitate cu legislaţia în vigoare, Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, se mai precizează în comunicat.