Adrian Năstase pur şi simplu s-a dezlănţuit în ultimul articol de pe blogul său, şi a lansat un atac dur la adresa lui Radu Banciu, pe propria răspundere, chiar cu riscul de a afecta publicitatea PSD pe postul B1 TV.

Atacul lui Adrian Năstase

Prezentăm integral în rândurile de mai jos atacul fostului premier:

„A trecut ceva timp de când i-am administrat, ultima dată, medicamentul lui Cap-de-Porc. După cum stiti, periodic, sunt nevoit să-i administrez acest tratament. In ultima perioadă, se pare că epidemia de gripă porcină l-a afectat grav, determinându-i crize de dementă in fiecare seară. El manifestă si unele accese schizoide, incepe – fără rost – să vorbească in limbi străine, se blochează in consoanele finale ale cuvintelor, tipă la telespectatori. Foloseste, fără motiv, pluralul majestătii. In plus, reactionează rău la unele persoane. Spre exemplu, articolele de pe blogul meu sau stirile in legătură cu mine ii crează o deosebită stare de irascibilitate. Poate că este vorba si de un inceput de Alzheimer. De multe ori, nu-si mai aduce aminte nici măcar numele meu. Il rog, de aceea, pe Sorin Oancea ca, in fiecare seară, in postul Pastelui, inainte de intrarea pe post, să-i citească următorul text (pamflet), ce contine reteta medicamentului:

„Bă, jigodie, de patru ani (sapte ani, deja – n.b.), mă insulti si imi jignesti familia – sotia, copiii – pentru că ai frustrări cu Ceausescu. Probabil că ai pitici pe creier. Incearcă, bă, si cu medicamente. Ce ai făcut tu, bă, in viată ca să mă judeci pe mine si pe altii. Ai numărat biciclete la un ziar? Si acum te tine Oancea pe post de maimută la televizor in fiecare seară? Strângi, ziua, mizeria din tabloide si o versi apoi, pe sticlă, bă gunoiule? Asta numesti tu jurnalism? Bă, intre tine si Tapălagă, il aleg intotdeauna pe Tapălagă. El, cel putin, o iubeste sincer pe Macovei. Tu, gunoiule, ii urăsti pe toti.

Imi spui tu mie că am vrut, ca premier, să inchid B1Tv? Bă, idiotule, când a fost infiintat B1Tv? In 2001. Cine era premier atunci, bă, gunoiule? Intreabă-l, bă, pe Păunescu si o să-ti explice. Că, pe urmă, ati trecut la mâncat „frunză” in Grădina Carpatilor, asta e o altă chestie. Asa se intâmplă cu viermii de mătase…

De patru ani (sapte ani – n.b.) mă jignesti in fiecare seară, bă, jigodie. Mă acuzi că am furat. Ce-am furat, bă? I-am furat bideul lu’ maică-ta? I-am furat afisele electorale lu’ taică-tu? Să fie sănătosi, că nu am nimic cu ei desi puteau să nu te scoată din incubator. Sigur, nu aveau de unde să stie unde o să ajungi. Bă, gunoiule, am creat peste 20 de muzee, am donat sute de hărti vechi statului si am creat cel mai mare muzeu de genul asta din Europa. Ai fost să-l vezi, bă, jigodie? Nu trebuie să-ti cumperi bilet pentru Burkina Faso ca să ajungi acolo. Chiar nu stii nimic din ce-am făcut pentru tara asta, bă, gunoiule? Dacă poti să mergi să faci turism in toată lumea, asta mi se datorează si mie, redus mintal ce esti. Intrarea in Uniunea Europeană, intrarea in NATO mi se datorează si mie. Sigur că am si gresit. Am avut lângă mine tot felul de lichele, ca tine, care nu si-au văzut decât interesul lor.

Am tăcut timp de patru ani (sapte ani – n.b.) si am asteptat să-ti vină mintea la cap (de p…). Tu insă ai ajuns să spui că vrei să joci pe mormântul meu, să iei in batjocură gestul meu de revoltă de acum trei (sapte – n.b.) ani, să faci diverse insinuări sexuale? Cu ce drept, bă, gunoiule? Pentru că CNA -ul este plecat cu pluta prin lume si membrii săi nu mai au timp să se uite la televizor? De asta a ajuns tara asta in situatia in care este. Din vina unor nemernici ca tine. Care se hrănesc, precum hienele, din stârvuri.

De fapt, mi-e milă de tine. Trăiesti intr-o hazna si te hrănesti de acolo. Ai fi vrut să beau o cafea cu tine. Cum as putea să fac lucrul asta, bă, gunoiule, când tu nu m-ai atacat doar pe mine ci i-ai jignit si pe copiii mei sau pe sotia mea. Chiar nu ai inteles de ce a fost condamnat medicul Brădisteanu, bă, nemernicule?

In lumea in care trăim, pentru Păunescu sau Oancea contează banii. Pentru tine contează doar voluptatea de a imprăstia dejectii verbale la televizor. Rămâne cum am vorbit: esti un gunoi.”

PS Am făcut mici modificari in retetă si sper că administrarea acestui medicament nu va afecta o eventuala decizie a PSD – in opinia lui Banciu, un partid de „nenorociti, cretini, idioti, nemernici, hoti, incompetenti, etc” – de a oferi o sumă considerabilă pentru publicitate electorală postului B1Tv”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Replica lui Banciu

În urma articolului, jurnalistul Radu Banciu s-a dezlănţuit! Cunoscut pentru virulenţa atacurilor la oamenii politici, Radu Banciu i-a făcut praf pe Liviu Dragnea, pe Victor Ponta, dar și pe Adrian Năstase.

„Menirea clasei politice nu e aceea de a-și pune familia la adăpost, de a-și rezolva favorabil prietenii, ci de a moderniza țara, de a o face să progreseze și, foarte important, de a o lăsa într-un punct mai bine plasat atunci când nu mai e la putere. Or noi, cum n-am făcut, dragi politicieni, școală politică, ci dulgherit și măturătorie pe stradă, nu ne pricepem la așa ceva. Acestea sunt principiile pe care voi nu le-ați luat în brațe niciodată. Știu Dragnea, Ponta, Năstase de așa ceva?

Uite guvernele Dragnea ce fac: duc țara înapoi cât pot de mult, pe ideea că ”las că și Boc când vă tăia salariile…”. Nu asta-i treaba ta, mă!

O să vă spun în românește ce ne-ar fi spus în franceză Eugen Ionescu: există două categorii de canalii politice – ranchiunoșii și non-ranchiunoșii. Adică unii care te țin minte toată viața și te pedepsesc când pot și cei care nu te țin minte, merg mai departe că și așa sunt suficient de sus deasupra ta, ca să mai rămână în urmă la un ciot. Dar și unii, și alții sunt în categoria canaliilor”, a afirmat Radu Banciu în direct pe B1 TV.