Alegeri cu incidente masive. La Castellón, în Spania sute de români care stau la coadă pentru a vota au început să strige „Hoții” și „Rușine să vă fie!”, nemulțumiți de faptul se înaintează foarte greu cu votul. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare.

„La Castellón, unde e cea mai mare comunitate de romani din Spania, se striga #hotii . Oamenii sunt foarte nemulțumiți pentru că se înaintează foarte greu, mai sunt foarte multe persoane care vor sa voteze și autoritățile nu vor sa suplimenteze stampilele de vot!”, a scris o femeie, pe Facebook.

Oamenii au început să scandeze ”Hoții! Hoții!” și la fața locului a venit Poliția. „Off offf… Autoritățile romane ne pun mereu în situații jenante în fata Europei „, a mai scris femeia.

Sute de oameni așteaptă, duminică, și la coadă la secția de votare deschisă la Harrow Council din Londra, imaginile fiind postate pe rețelele de socializare. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra sau Antwerp, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.

O coadă uriașă s-a format la singura secție de votare amenajată în Valencia (Spania), românii așteptând în medie 4 ore. Mai mulți spanioli s-au oprit din drum și i-au întrebat pe români ce au pățit de s-au adunat în număr atât de mare, anunță mediafax.

Duminică, până la ora 13.00, votaseră 99.788 de români în străinătate la alegerile europarlamentare și 98.174 la referendumul pe justiție.