Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Radu Ştefan Oprea, lansează propunerea legislativă „Start-Up Nation – ediţia a III-a”, într-un exerciţiu de PR ridicol, după ce, pe vremea când era ministru, la rectificarea bugetară din august a redus creditele bugetare aferente acestui program cu suma de 232,570 milioane de lei, scrie actualul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

„După ce PSD a pârjolit totul şi a lăsat prăpăd în urmă, iar noi ne-am asumat greaua misiune de a pune România pe traiectoria normală, azi fostul ministru Radu Ştefan Oprea, într-un exerciţiu de PR ridicol, vine să lanseze propunerea legislativă „Start-Up Nation – ediţia a III-a”. Asta după ce pe vremea când era ministru la rectificarea bugetară din august a redus creditele bugetare aferente acestui program cu suma de 232.570.000 lei. Pe lângă asta, a lăsat în urmă facturi neplătite, iar mulţi beneficiarii au trimis, disperaţi, reclamaţii că sunt în situaţia în care furnizorii le ridică echipamentele livrate şi neachitate”, arată Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, Radu Ştefan Oprea a fost cel care a cerut, sub semnătura sa, tăierea creditelor de angajament din buget în sumă de 100 milioane de lei.

„Guvernul PNL a îndreptat această situaţie gravă la rectificarea bugetară, când s-au alocat 300 milioane de lei pentru a plăti toate deconturile care vor fi depuse la minister, până la sfârşitul anului. Guvernul PNL va susţine şi în continuare programul Start UP Nation, însă vom face o evaluare şi, pe viitor, vom promova performanţa antreprenorială, inovarea şi introducerea de noi tehnologii care să permită IMM-urilor înfiinţate prin program să se poată autosusţine şi după perioada implementării programului”, scrie Virgil Popescu.

Firmele care au un contract sau un precontract cu o universitate sau care folosesc brevete înregistrate la OSIM vor primi 10 puncte suplimentar în noua ediţie a programului Start-Up Nation, a declarat, miercuri, senatorul Ştefan-Radu Oprea , secretarul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în calitate de iniţiator al ‘Start-Up Nation – ediţia a III-a’.

El a afirmat că în noua ediţie se va acorda un punctaj mai mare cu 20 de puncte pentru producţie, servicii, industrii creative şi comerţ.

De asemenea, aportul la capitalul social subscris şi vărsat al societăţii aplicante va fi punctat diferit, respectiv 15 puncte pentru 6000 de lei, 10 puncte pentru 5000 de lei şi 5 puncte pentru 4000 de lei.

Oprea a arătat că în prima ediţie au fost depuse peste 19.200 planuri de afaceri, iar în ediţia a doua 33.514 planuri de afaceri şi a menţionat că iniţiativa legislativă este semnată de 126 colegi de la toate partidele, mai puţin din PNL, relatează Agerpres.