Fostul CEO, Scott Thompson, "a părăsit societatea", scrie Yahoo! fără alte precizări într-un comunicat.

Această schimbare în fruntea unei societăţi pionier a internetului dar confruntată în prezent cu dificultăţi a fost anunţată la câteva ore după publicarea unor informaţii în presă potrivit cărora Thompson era pe punctul de a demisiona în urma unei controverse provocate de descoperirea unor inadvertenţe în CV-ul său, scrie Agerpres.

"Grupul va spune că el pleacă din motive personale, prezicea atunci site-ul All Things Digital, notând că motivul acestei plecări brutale se explică numai prin această controversă provocată la începutul lunii de fondul speculativ Third Point, unul dintre primii acţionari ai Yahoo!, care a cerut capul lui Thompson.

Yahoo! a anunţat de asemenea că Fred Amoroso a fost numit preşedinte al consiliului său de administraţie, post ocupat până acum de Thompson.

Levinsohn a fost până duminică director mondial al sucursalei media a Yahoo! El este al cincilea CEO la conducerea grupului în cinci ani.

Scott Thompson a preluat funcţia de CEO în luna ianuarie a acestui an. Scott Thompson a fost preşedinte al PayPal din grupul eBay, iar înainte a avut funcţii importante la Inovant, parte a Visa, dar şi la Barclays Global Investors.