Imaginea cu șase angajați Ryanair care dorm pe podea într-un aeroport din Spania a ajuns virală pe internet. Deși a existat o explicație plauzibilă pentru gestul făcut de ei, compania nu i-a iertat. 

Deși sindicatul care reprezintă angajații companiilor aeriene din Portugalia spun că însoțitorii de zbor nu au avut de ales decât să își petreacă noaptea pe podeaua din aeroport, întrucât compania nu le-a pus la dispoziție camere de hotel și nici mâncare sau apă, reprezentanții companiei spun cu totul altceva.

„Echipajul a petrecut un scurt timp în cabina rezervată însoțitorilor de zbor, înainte să fie mutați într-un salon VIP, iar următoarea zi s-au întors în Porto’, a transmis Ryanair, citat de libertatea.

Compania de zbor acuză că imaginea a fost aranjată și că i-a fost afectată imaginea. Cei șase angajați au fost concediați pe motiv de „abatere gravă” de la conduita companiei, iar gestul lor „a trădat iremediabil încrederea” Ryanair.

Compania low cost este are numai probleme. Nu de puțin timp, în baza unui bilet standard, Ryanair permite urcarea la bordul aeronavelor doar cu o poşetă sau o servietă.

Asociaţia pentru Protecţia Drepturile Pasagerilor susţine că Wizz Air şi Ryanair au încercat „să disimuleze majorarea preţurilor prin prezentarea noilor politici drept unele de optimizare a costului total al călătoriei”.