PSD a rămas la guvernare, dar luptele interne din partid erodează formațiunea. Înaintea congresului se dau bătălii crunte pentru supremație. S-a trecut direct la atacuri și jigniri.

Nu e deloc liniște în PSD. Mai mulți social democrați și-au anunțat intenția de a candida la prezidențiale. Printre aceștia, și ministrul Finanțelor, Euugen Teodorovici. Are susţinerea premierului Viorica Dăncilă, dar şi concurența senatorilor Şerban Nicolae şi Liviu Pleșoianu.

Reuniţi la malul mării, social-democraţii au pregătit congresul de săptămâna viitoare şi au anunţat candidaţii care vor face echipă cu Dăncilă. Într-o pauză în care mulţi şefi de organizaţii erau la masă, Teodorovici a vorbit despre schimbarea de imagine a PSD şi a anunţat că vrea să intre în cursa pentru prezidenţiale. În faţa presei, însă, a fost mai reţinut.

Şi senatorul Şerban Nicolae a cerut susţinerea partidului pentru cursa electorală din noiembrie.  “Nu trebuie să ascultăm numai de sondaje, să ne asumăm şi responsabilităţi”, le-ar fi cerut Nicolae colegilor. Aceste sondaje ar trebui realizate de săptămâna viitoare.

Pentru funcţia de preşedinte executiv, adică numărul doi în PSD, Dăncilă îl susține pe Daniel Suciu, vicepremier şi ministrul al Dezvoltării, dar ar putea să piardă postul guvernamental dacă va câştiga la partid.

Deşi iniţial anunţase că l-ar putea interesa postul, actualul vicepreşedinte Nicolae Bădălau a renunţat la idee. Mai mult,acesta a și intrat în conflict cu Dăncilă.

Potrivit unor surse, în timpul ședinței liderilor PSD de la Neptun, a avut loc un scandal între Marian Oprișan și Marcel CIolacu. Într-un discurs, președintele Camerei Deputaților le-a transmis pesediştilor “că nu trebuie să mai avem proști în funcții”.

Președintele PSD Vrancea l-a întrerupt de mai multe ori, moment în care Ciolacu i-a transmis “să stea liniștit că va fi pe viață vicepreședinte în PSD.” Congresul PSD este programat săptămâna viitoare.