George Simion, implicat într-un incident la un festival din Capitală

Liderul AUR, George Simion, n-a ratat festivalul „Micul de Aur” organizat în București. Politicianul a fost prezent la eveniment alături de soția sa Ilinca Simion. Festivalul nu a fost însă lipsit de evenimente, protagonist fiind chiar Simion. Acesta a avut un schimb de replici cu un tânăr care a venit la el și l-a filmat.

Președintele AUR s-a enervat când a fost numit „rusofil” și l-a făcut pe interlocutorul său „prost”, după care i-a lovit telefonul.

„Cum este să fiți rusofil?”, a fost întrebat Simion.

„Ai venit la mine la festival și în loc sa mănânci mici, întrebi prostii. Nu țin cu rușii. A venit un prost la mine să mă întrebe cum e să țin cu rușii”, i-a răspuns George Simion.

Evenimentul a fost menționat și de Simion pe conturile sale de socializare, însă a lipsit acest incident din comentariile sale.

Pe de altă parte, liderul AUR nu s-a ferit să-l atace subtil pe premierul Marcel Ciolacu în postarea sa de pe Facebook.

„Pentru Marcel (n.r. Premierul Marcel Ciolacu): lasă burgerii, alege Festivalul Micul de Aur 2023”, a transmis Simion lui Marcel Ciolacu în postarea sa pe Facebook.

george simion
SURSA FOTO: Facebook – George Simion

Simion și AUR au planuri mari pentru alegerile din 2024

Pe de altă parte, liderul AUR are gânduri mari alegerilor de anul viitor. George Simion a susținut recent că ținta partidului este de a ajunge pe primul loc la alegerile viitoare.

El a precizat că AUR vrea să guverneze singur după viitoarele alegeri și consideră un scor bun la alegerile europarlamentare „ne va propulsa spre câștigarea alegerilor parlamentare”.

Ținta la europarlamentare este ca formațiunea politică să aibă între 12 și 15 europarlamentari, pentru a putea forma viitoarea majoritate la nivelul Parlamentului european, a declarat George Simion.

Alegerile europarlamentare în România sunt primele din anul electoral 2024. Anul viitor urmează să se desfășoare și localele, parlamentarele și prezidențialele.

Ultimele sondaje INSCOP publicate la final de septembrie arată că PSD este pe primul loc în intențiile de vot, cu 31%. Urmează PNL și AUR, diferența fiind mică între cele două formațiuni politice. Practic, cele două partide sunt despărțite de mai puțin de un procent.