Tudor Chirilă s-a arătat deranjat de zgomotul din Parcul Herăstrău și a postat un mesaj dur la adresa autorităților. Pe contul său de Facebook, el i-a menționat pe primarul Capitalei, primarul Sectorului 1, ministrul Culturii și Poliția Locală Sector 1.

Tudor Chirilă critică situația din Parcul Herăstrău

Artistul a subliniat că transformarea unui parc-monument istoric într-un „hub de discoteci” este absurdă și imorală, comparând situația cu cele din țările europene mai civilizate.

„Azi noapte iar a fost festival în Herăstrău. Ce nu știe Poliția Locală Sector 1 sau poate nu înțelege, este că luciul apei propagă și/sau amplifică sunetul, după caz. Astfel că poți auzi discotecile „autorizate” (i)legal de pe străzile din apropierea podului Grant dacă locuiești mai sus și orientat spre nord, nord-est.

Că e absurd și imoral să transformi un parc-monument istoric în hub de discoteci, e o chestiune evidentă și orice cetățean dintr-o țară europeană mai răsărită știe asta. Doar că noi nu locuim într-o țară normală, ci într-una de speciali, preocupați doar de viețile lor, de copiii lor, de afacerile lor, de orașul lor care e doar al lor, nu și al „normalilor”.

(…) Doar că locuitorii din zonă nu au parte de liniștea de care ai tu nevoie, client la terasă care te-ai distrat toată noaptea pe nesomnul altora”, a transmis Tudor Chirilă.

El cere autorităților să ia măsuri și să nu mai paseze responsabilitatea

Artistul i-a întrebat în postarea sa pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și pe ministrul Culturii, Raluca Turcan, dacă „au de gând să facă ceva cu Herăstrăul”. El a adăugat că situația actuală este rezultatul administrațiilor locale din ultimele trei decenii, a haosului urbanistic și a flexibilității în aplicarea legilor, fără consecințe drastice.

„Tocmai pentru că nu poți aștepta empatie și exerciții de substituție de la toată lumea, există autorități. Care într-o țară normală și-ar face treaba. Aici doar pasează responsabilități care în final ajung tot în curtea celui prejudiciat

Herăstrăul a ajuns ziua un parc insalubru, monument istoric și noaptea un cartier de discoteci care deranjează locuitori de pe TOATE laturile parcului. Așa ceva nici la Ibiza nu găsești. Ăsta e rezultatul administrațiilor locale de treizeci de ani încoace, rezultatul haosului urbanistic și rezultatul flexării legilor fără consecințe drastice.

Pe cale de consecință, ne îndreptăm către autoritățile prezente. Aveți de gând să faceți ceva cu Herăstrăul?”, a mai spus Chirilă.