Așadar, Marcel Ciolacu a explicat recent că Gabriela Firea va fi candidat la Primăria Capitalei. În acest context, liderul PSD a spus și că ministrul Firea „nu are nici o vină”.

Marcel Ciolacu spune că Gabriela Firea va fi candidat la Primăria Capitalei

De asemenea, social-democratul a subliniat că prioritatea lui sunt europarlamentarele, care vor fi primele.

„Există o decizie, că Gabriela Firea va fi candidat la Primăria Capitalei. Ministrul Gabriela Firea nu are nici o vină. Dacă va rămâne Gabriela Firea, ține de domnia sa. Prioritatea mea sunt europarlamentarele, care sunt primele. După o să hotărâm. Nu se va hotărî nici un candidat decât după europarlamentare”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

Social-democrata se va confrunta cu Nicușor Dan

Amintim că social-democrata se va confrunta cu Nicușor Dan. Liberalul vrea să fie reales la alegerile de anul viitor pentru a-și continua proiectele în curs. El este optimist că partidele de dreapta, printre care USR, PMP și PNL, se vor reuni din nou, și vor oferi un candidat unic.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci bucureștenii vor avea parte din nou de scenariul din 2016. Atunci a fost ales un primar PSD, adică Gabriela Firea.

„Din punct de vedere administrativ, încă de la începutul mandatului, se fac aproape 3 ani, am avut o colaborare foarte bună cu PNL, așa cum am avut și cu PMP și USR. Coaliția a funcționat, am agreat pe proiecte, n-au fost multe scandaluri, ne-am abținut fiecare (zâmbește). Cred că fiecare dintre noi ne-am arătat maturitatea pentru publicul Dreapta care ne-a adus în pozițiile astea de a colabora în chestiuni serioase”, spune primarul general.

Nicușor Dan a mai spus că mai este un an până la alegeri și că momentan toate partidele fac sondaje. El a mai spus că speră ca partidele de Dreapta să se reunească din nou pentru a da un candidat unic. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci PSD va câștiga ca în 2016.

„Politic, cred că încă suntem devreme, mai avem un an până la locale. Toate partidele fac sondaje, tatonează. Eu am speranța că… Noi avem în spate două modele: modelul 2020, de succes, presiunea din partea publicului de Dreapta către partidele de Dreapta pentru candidați unici a funcționat cu succes, și avem modelul 2016, când partidele de Dreapta nu s-au înțeles, au candidat separat și a câștigat PSD, cu consecința pe care am văzut-o cu toții. Sper să avem maturitatea în 2024 să avem un candidat unic de Dreapta, în condițiile alegerilor într-un singur tur”, spune edilul Capitalei.

În plus, acesta a menționat că a transmis PNL un „raport de activitate” cu privire la cele 10 puncte pentru care partidul a solicitat informații.