Fiica lui Vadim Tudor a anunțat că se alătură AUR

Lidia Vadim Tudor, fiica cea mare a fostului lider al Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a anunțat sâmbătă că s-a înscris în partidul AUR. Declarația a fost făcută într-o emisiune televizată în prezența președintelui AUR, George Simion.

„Tata ar fi vrut să-i duc mai departe crezul politic și moștenirea morală”, a explicat Lidia Vadim Tudor această decizie.

Ea a subliniat că a găsit în AUR mediul potrivit pentru a pune în aplicare proiectele și pentru a continua moștenirea politică și morală lăsată de tatăl său.

„Am găsit în AUR cadrul propice de a aplica proiectele pe care le aveam pe hârtie, pentru a continua ce tatăl meu a început, nu doar politic, ci mai ales cultural”, a adăugat aceasta

Lidia Vadim Tudor a precizat că această decizie politică i-a fost „insuflată” de tatăl său „printr-un fir nevăzut”. De asemenea, fiica lui Vadim s-a declarat convinsă că vechii susținători PRM i se vor alătura în AUR

„Sunt convinsă că mulți dintre susținătorii tatălui meu ni se vor alătura”, a mai spus ea la Antena 3.

George Simion a salutat decizia Lidiei Vadim Tudor

Liderul AUR, George Simion, a salutat cu entuziasm decizia Lidiei Vadim Tudor de a se alătura partidului lor și a afirmat că aceasta este binevenită în echipa AUR. Cu privire la posibilitatea ca Lidia Vadim Tudor să fie cap de listă la alegerile europarlamentare din partea AUR, George Simion nu a respins ideea, dar nu a oferit un răspuns concret în această privință.

„Fac echipă și cu Lidia și cu moștenirea pe care ne-a lăsat-o Corneliu Vadim Tudor. Cred că moștenirea lui Corneliu Vadim Tudor trebuie continuată. Abia acum ne dăm seama că tot ce afirma era adevărat. Am fost trădați, am fost vânduți”, a precizat președintele AUR.

Fiica lui Corneliu Vadim Tudor s-a retras în 2019 din PRM, partid înființat de tatăl său, susținând că ce se întâmplă în formațiunea politică ține mai mult de zona penală a legii, decât de cea politică. Ea era nemulțumită că la acea vreme conducerea partidului a făcut o alianță cu Partidul România Unită (PRU), înființat de Sebastian Ghiță.

Lidia Vadim Tudor intrase în PRM în luna septembrie a anului 2016 și a reprezentat formațiunea politică în relația cu presa, precum și cu alte organizații politice sau apolitice.