Internaţionalul german Joshua Kimmich a criticat procedura tragerii la sorţi a grupelor EURO 2020, care a avut loc sâmbătă seara la Bucureşti, afirmând că nu poate înţelege cum au putut fi repartizate în aceeaşi grupă campioanele mondiale din 2014 (Germania) şi 2018 (Franţa), precum şi campioana europeană din 2016 (Portugalia), informează L’Equipe.

„Sincer, îmi vine greu să înţeleg procedura acestei trageri la sorţi, cu o grupă care reuneşte ultimele două campioane mondiale, precum şi campioana europeană en titre. Te întrebi de ce am făcut atâtea eforturi pentru a încheia faza calificărilor pe primul loc în grupa noastră. Însă este, inevitabil, o grupă ultra-puternică, care se anunţă spectaculoasă, atât pentru jucători cât şi pentru spectatori”, a comentat Kimmich.

Alături de Germania, Franţa şi Portugalia, din Grupa F a EURO 2020, supranumită şi „grupa morţii”, urmează să facă parte şi câştigătoarea play-off-ului A (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România), dacă România nu se va califica, sau câştigătoarea play-off-ului D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus).

Meciurile din Grupa F a EURO 2020 se vor disputa la Munchen şi Budapesta.