Gigantul Microsoft a acceptat luni să plătească aproximativ 25,3 milioane de dolari, inclusiv o amendă penală, pentru a soluţiona acuzaţiile autorităţilor SUA că ar fi făcut plăţi neadecvate care au fost folosite pentru a mitui oficiali guvernamentali în Ungaria şi în alte ţări, scrie Agerpres. Departamentul american al Justiţiei a informat luni că Microsoft Ungaria va plăti amenda penală de 8,75 milioane de dolari, ca parte a acordului pe trei ani în care „admite, acceptă şi îşi recunoaşte” responsabilitatea pentru comportamentul nepotrivit al angajaţilor săi.

Microsoft a mai acceptat să plătească aproape 16,6 milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Autorităţii de Supraveghere a Pieţelor Financiare din SUA privind activităţile sale în Ungaria, Arabia Saudită, Thailanda şi Turcia, fără a recunoaşte însă că a greşit.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a precizat, într-un email trimis angajaţilor companiei, că aranjamentele „implică un comportament greşit al angajaţilor, care este considerat total inacceptabil”, iar cei câţiva angajaţi din Ungaria implicaţi în acest scandal nu mai lucrează pentru Microsoft.