În ciuda eforturilor depuse de Președintele Klaus Iohannis, negocierile dintre PNL și USR PLUS pentru formarea noului guvern trec printr-un impas major.

Astfel, după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că în viitorul guvern PNL va avea 10-11 ministere, vicepreședintele USR, Cătălin Drulă reacționează și spune că ”discuțiile despre ministere sunt pure fantezii”.

”Nu au existat încă discuții între USRPLUS și PNL”

Drulă este nemulțumit de discuțiile care au apărut în spațiul public în legătură cu împărțirea ministerelor în viitorul guvern. Vicepreședintele USR a scris mai multe mesaje pe Facebook în care critică inclusiv presa pentru publicarea unor informații apărute pe surse, unele chiar din propriul partid, despre interesul celor din USR-PLUS pentru unele ministere.

”Citesc pe știri diverse formule de guvern. Repet ce-am spus și ieri: NU au existat ÎNCĂ discuții între USRPLUS și PNL, nici formale, nici informale despre ministere și formarea majorității”, scrie Cătălin Drulă.

El critică liderii PNL care au vorbit în spațiul public despre împărțirea ministerelor, arată digi24.ro.

”Toate discuțiile despre ministere sunt pure fantezii. Nu au avut loc încă. Noi credem că e important ca aceste negocieri să se desfășoare loial, nu la televizor”, scrie vicepreședintele USR.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a anunțat că, cel mai probabil, în viitorul guvern PNL va avea 10-11 ministere, USR PLUS – 5-6 ministere și UDMR – 2 ministere.

”Noi primim resturi”

USR PLUS este deja nemulțumită de posibilitatea ca ministerele importante să revină PNL, iar USR PLUS să primească ministere fără greutate.

”PNL vrea totul, noi primim resturi”, a spus deputatul USR, Cristian Seidler, la Antena 3.

Încă de marți liderii USR PLUS și-au exprimat dezacordul în legătura cu împărțirea mai multor poziții cheie care urmează să fie negociate. USR PLUS vrea ministere precum Justiție, Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare, pe care liberalii nu sunt dispuși să le cedeze.

De asemenea, USR PLUS ar vrea să primească șefia Camerei Deputaților pentru Dan Barna, poziție pe care și-o dorește și Ludovic Orban.

Negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR ar urma să aibă loc, cel mai probabil, la sfârșitul acestei săptămâni.

Foto: INQUAM / George Călin.