„Dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”, a subliniat Rareș Bogdan când a fost întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona de la șefia Partidului Național Liberal.

Declarația lui Rareș Bogdan

„Practic e foarte complicat pentru un premier dacă nu are o relaţie extrem de bună şi nu are încredere în ministrul Justiţiei, în ministrul Finanţelor, în ministrul Fondurilor Europene în perioada următoare. De asemenea, având în vedere că o bună parte din Planul de Rezilienţă şi din banii europeni pe infrastructură mare, cheia rămâne şi pe Ministerul Transporturilor.

Foarte important rămâne şi Ministerul Economiei şi Ministerul Dezvoltării unde noi avem 1.300 de primari şi unde proiectele nu trebuie să fie făcute pentru anumiţi primari de la un partid, trebuie să fie făcute pentru administraţiile locale”, a declarat Rareş Bogdan la Digi 24.

De asemenea, europarlamentarul a fost întrebat dacă viitorul Executiv va avea mai multe sau mai puţine ministere sau va fi păstrată structura actuală de 16 ministere.

„Avem 16 ministere acum, dacă se măreşte se măreşte doar la 18 ministere şi din motive ce ţin de legislaţie europeană pe mediu, spre exemplu ,sau pe comunicaţii”, a răspuns acesta.

„Propunerea noastră în negocierile cu cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR este să mergem pe procentele obţinute în campanie, în urma alegerilor, adică noi 26%, USR-PLUS 15% din viitoarele locuri şi UDMR 6,5% sau 7%. Asta ar însemna că pentru PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, UDMR 2 miniştri”, a adăugat Rareș Bogdan.

Trebuie menționat că europarlamentarul a reacționat și la declarația lui Klaus Iohannis, după întâlnirea de marţi seara cu liberalii, când Ludovic Orban a demisionat de la șefia partidului.

„Domnul Ludovic Orban a dovedit foarte multă tărie de caracter şi onoare în momentul în care a demisionat. Eu ştiu că jurnaliştilor le plac predicţiile, dar dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”, a conchis Rareș Bogdan.

Propuneri premier

Surse au declarat că cele trei propuneri ar fi:

– Nicolae Ciucă, premier interimar și ministru al Apărării

– Florin Cîțu, ministrul Finanțelor

– Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene

Sursă foto: Inquam Photos / Raul Stef